World GK Question Answer pt. 9

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt. 9

Q1. ‘Ikebana’ is a Japanese art of

ইকেবানা’ হৈছে এটা জাপানী কলা

(A) Dressing
(B) Flower Arrangement
(C) Paper Craft
(D) None of the above

Answer: (B) Flower Arrangement

 

Q2. Which one is the 193rd country to join United Nation

কোনখন ৰাষ্ট্ৰসংঘত যোগদান কৰা 193 তম দেশ

(A) Afghanistan
(B) South Sudan
(C) East Timor
(D) Serbia

Answer: (B) South Sudan

 

Q3. Ruhr region is located in

ৰুহৰ অঞ্চল টো কত অৱস্থিত

(A) Alaska
(B) Russia
(C) Poland
(D) Germany

Answer: (D) Germany

 

Q4. The longest river in Australia is

অষ্ট্ৰেলিয়াৰ আটাইতকৈ দীঘল নদী হৈছে

(A) Eri
(B) Ontario
(C) Murray
(D) None of the above

Answer: (C) Murray

 

Q5. In which of the following countries, you will find the Ural Mountains

নিম্নলিখিত কোনখন দেশত, আপুনি উৰাল পৰ্বতমালা পাব

(A) Germany
(B) Russia
(C) Brazil
(D) Peru

Answer: (B) Russia

 

Q6. In which continent, the island country Madagascar is located

কোন মহাদেশত, দ্বীপ দেশ মাদাগাস্কাৰ অৱস্থিত

(A) South America
(B) Africa
(C) Asia
(D) Australia

Answer: (B) Africa

 

Q7. Mount Kilimanjaro which is the highest mountain in Africa is located in

আফ্ৰিকাৰ সৰ্বোচ্চ পৰ্বত মাউণ্ট কিলিমাঞ্জাৰো কত অৱস্থিত

(A) Tanzania
(B) Egypt
(C) South Africa
(D) Congo

Answer: (A) Tanzania

 

Q8. Which one is the largest country by area in the African continent

কোনখন আফ্ৰিকা মহাদেশৰ এলেকা অনুসৰি সৰ্ববৃহৎ দেশ

(A) Egypt
(B) South Africa
(C) Algeria
(D) Sudan

Answer: (C) Algeria

 

Q9. Which country was previously known as the Malagasy Republic

কোনখন দেশক আগতে মালাগাচী গণৰাজ্য বুলি জনা গৈছিল

(A) Malawi
(B) Malaysia
(C) Maldives
(D) Madagascar

Answer: (D) Madagascar

 

Q10. Which one is the largest city on African continent

কোনখন আফ্ৰিকা মহাদেশৰ সৰ্ববৃহৎ চহৰ

(A) Lagos
(B) Cairo
(C) Pretoria
(D) Cape Town

Answer: (B) Cairo

 

Q11. Which one is the judicial capital of South Africa

কোনটো দক্ষিণ আফ্ৰিকাৰ ন্যায়িক ৰাজধানী

(A) Cape Town
(B) Pretoria
(C) Bloemfontein
(D) Johannesburg

Answer: (C) Bloemfontein

 

Q12. Havana is the capital of

হাভানা কাৰ ৰাজধানী

(A) Cuba
(B) Brazil
(C) Argentina
(D) Canada

Answer: (A) Cuba

 

Q13. Which one is the official language of Canada along with English

কোনটো ইংৰাজীৰ সৈতে কানাডাৰ চৰকাৰী ভাষা

(A) Germany
(B) Portuguese
(C) French
(D) Spanish

Answer: (C) French

 

Q14. Which one is the largest city in Canada

কোনখন কানাডাৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ চহৰ

(A) Toronto
(B) Ottawa
(C) Quebec
(D) Montreal

Answer: (A) Toronto

 

Q15. Lisbon is the capital of

লিছবন কাৰ ৰাজধানী

(A) Canada
(B) French
(C) Germany
(D) Portugal

Answer: (D) Portugal

 

Important links:

Download World GK pt 9 PDF Click here
Read World GK pt 8 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your GK learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Join our Facebook group Click here
Join our Telegram channel Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post

All Quiz Categories

Assam GK Question Answer Click here
Assam History GK   Click here
Indian History GK Click here
Indian Sport GK Click here
World GK Click here
Computer & IT GK Click here
Math GK Question Answers  Click here
Indian Science & Technology GK  Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *