World GK Question Answer pt 7

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt 7

Q1. All Nobel Prizes except the Peace Prize is given at the city

শান্তি বঁটাৰ বাহিৰে সকলো নবেল বঁটা চহৰত দিয়া হয়

(A) Oslo
(B) Stockholm
(C) Bern
(D) Zurich

Answer: (B) Stockholm

 

Q2. Nobel Peace Prize is awarded in the city

কোনখন চহৰক শান্তিৰ নবেল বঁটা প্ৰদান কৰা হয়

(A) Bern
(B) Lisbon
(C) Oslo
(D) Berlin

Answer: (C) Oslo

 

Q3. How many countries are border with the Black sea

ক’লা সাগৰৰ সৈতে কিমানখন দেশৰ সীমা আছে

(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 8

Answer: (C) 6

 

Q4. ‘Sofia’ is the capital city of which country

চফিয়া কোন খন দেশৰ ৰাজধানী চহৰ

(A) Hungary
(B) Poland
(C) Romania
(D) Bulgaria

Answer: (D) Bulgaria

 

Q5. First American President to win a Nobel Peace Prize

শান্তিৰ নবেল বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম আমেৰিকান ৰাষ্ট্ৰপতি

(A) Theodore Roosevelt
(B) Woodrow Wilson
(C) Barack Obama
(D) Jimmy Carter

Answer: (A) Theodore Roosevelt

 

Q6. The Kalahari Desert is located in which continent

কালাহাৰি মৰুভূমি কোনখন মহাদেশত অৱস্থিত

(A) Asia
(B) Africa
(C) South America
(D) Australia

Answer: (B) Africa

 

Q7. Which one is the largest country by population in African continent

আফ্ৰিকা মহাদেশৰ জনসংখ্যাঅনুসৰি কোনখন সৰ্ববৃহৎ দেশ

(A) South Africa
(B) Nigeria
(C) Algeria
(D) Tunisia

Answer: (B) Nigeria

 

Q8. Which country has the highest density of population in the world

কোন খন দেশত জনসংখ্যাৰ ঘনত্ব বিশ্বত সৰ্বাধিক

(A) Singapore
(B) Bangladesh
(C) Monaco
(D) Bahrain

Answer: (C) Monaco

 

Q9. Which one is the first constitutional republic in Asia

কোনখন এছিয়াৰ প্ৰথম সাংবিধানিক গণৰাজ্য

(A) Hong Kong
(B) Brunei
(C) India
(D) Taiwan

Answer: (D) Taiwan

 

Q10. The island ‘Bali’, famous as a tourist spot, is a part of which country

পৰ্যটক স্থলী হিচাপে বিখ্যাত দ্বীপ ‘বালি’ কোন খন দেশৰ এটা অংশ

(A) Indonesia
(B) Malaysia
(C) South Korea
(D) Sri Lanka

Answer: (A) Indonesia

 

Q11. Which country has the largest Muslim population in the world

কোন খন দেশত বিশ্বৰ সৰ্বাধিক মুছলমান জনসংখ্যা আছে

(A) Pakistan
(B) Iran
(C) Indonesia
(D) Morocco

Answer: (C) Indonesia

 

Q12. Which one is the highest mountain in Japan

কোনখন জাপানৰ সৰ্বোচ্চ পৰ্বত

(A) Mount Kita
(B) Mount Aino
(C) Mount Yari
(D) Mount Fuji

Answer: (D) Mount Fuji

 

Q13. The World’s largest coral reef system ‘Great Barrier Reef’ is located at

বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ প্ৰবাল প্ৰাচীৰ প্ৰণালী ‘গ্ৰেট বেৰিয়াৰ ৰিফ’ কত অৱস্থিত

(A) India
(B) Malaysia
(C) New Zealand
(D) Australia

Answer: (D) Australia

 

Q14. Which two countries shared the same longest land border between the two

কোন দুখন দেশে দুয়োখন দেশৰ মাজত একে দীঘলীয়া স্থল সীমান্ত ভাগ বতৰা কৰিছিল

(A) China and Russia
(B) America and Canada
(C) Brazil and Argentina
(D) India and China

Answer: (B) America and Canada

 

Q15. Which one is the capital city of Canada

কোনখন কানাডাৰ ৰাজধানী চহৰ

(A) Toronto
(B) Montreal
(C) Ottawa
(D) Vancouver

Answer: (C) Ottawa

 

Important links:

Download World GK pt 7 PDF Click here
Read World GK pt 6 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your Gk learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Join our Facebook group Click here
Join our Telegram channel Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *