World GK Question Answer pt 4

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt 4

Q1. Which one is the highest oil export country in the world

কোনখন বিশ্বৰ সৰ্বাধিক তেল ৰপ্তানি কৰা দেশ

(A) UAE
(B) Saudi Arabia
(C) Iran
(D) Kuwait

Answer: (B) Saudi Arabia

Q2. Mesopotamia is now known as

মেছোপটেমিয়াক এতিয়া কি নামেৰে জনা যায়

(A) Iran
(B) Iraq
(C) Egypt
(D) Syria

Answer: (B) Iraq

Q3. What is the name of the national intelligence agency of Israel

ইজৰাইলৰ ৰাষ্ট্ৰীয় চোৰাংচোৱা সংস্থাৰ নাম কি

(A) CIA
(B) FSB
(C) Mossad
(D) MI6

Answer: (C) Mossad

Q4. Where the headquarters of ‘Google’ is located

গুগলৰ মুখ্য কাৰ্যালয় ক’ত অৱস্থিত

(A) Arizon
(B) NewYork
(C) California
(D) Ohio

Answer: (C) California

Q5. Who is the largest employer in the world

পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ নিয়োগকৰ্তা কোন

(A) Walmart
(B) US Department of Defense
(C) Indian Railway
(D) McDonald’s

Answer: (B) US Department of Defense

Q6. Who is the founder of WikiLeaks

পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ নিয়োগকৰ্তা কোন

(A) Julia Gillard
(B) Julian Assange
(C) Mark Zuckerberg
(D) David Leigh

Answer: (B) Julian Assange

Q7. When the social media site Facebook was first founded

কেতিয়া ছ’চিয়েল মিডিয়া ছাইট ফেচবুক প্ৰথম প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল

(A) 2007
(B) 2005
(C) 2004
(D) 2001

Answer: (C) 2004

Q8. Which one is the largest slum area in World

কোনখন পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ বস্তি অঞ্চল

(A) Dharavi, Mumbai
(B) Orangi, Karachi
(C) Neza-Chalco-Itza, Mexico
(D) None of the above

Answer: (C) Neza-Chalco-Itza, Mexico

Q9. Which phone company used the android application for the first time

কোনটো ফোন কোম্পানীয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এণ্ড্ৰইড এপ্লিকেচন ব্যৱহাৰ কৰিছিল

(A) Google
(B) Nokia
(C) Samsung
(D) HTC

Answer: (D) HTC

Q10. Which city is known as the diamond capital of World

কোন খন চহৰক বিশ্বৰ হীৰাৰ ৰাজধানী বুলি জনা যায়

(A) Antwerp
(B) Zurich
(C) Brussels
(D) Mechelen

Answer: (A) Antwerp

Q11. Which one is the longest river in Europe

কোনখন ইউৰোপৰ আটাইতকৈ দীঘল নদী

(A) Danube
(B) Ural
(C) Rhine
(D) Volga

Answer: (D) Volga

Q12. Which one is the longest river in America

কোনখন আমেৰিকাৰ আটাইতকৈ দীঘল নদী

(A) Colorado River
(B) Columbia River
(C) Missouri River
(D) Mississippi River

Answer: (C) Missouri River

Q13. What is the official address of England Prime Minister’s residence

ইংলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাসভৱনৰ আনুষ্ঠানিক সম্বোধন কি

(A) 10th Downing Street
(B) 11th Downing Street
(C) Buckingham Palace
(D) Westminster Abbey

Answer: (A) 10th Downing Street

Q14. ‘Peking City’ is also known as

‘পিকিং চিটি’ক আৰু কি নামেৰেও জনা যায়

(A) Seoul
(B) Beijing
(C) Pyongyang
(D) Tokyo

Answer: (B) Beijing

Q15. Pyongyang is the capital city of

পিয়ংইয়ং কোনখন চহৰৰ ৰাজধানী

(A) Malaysia
(B) Combodia
(C) North Korea
(D) Vietnam

Answer: (C) North Korea

Important links:

Download World GK pt 4 PDF Click here
For World GK pt 3 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your Gk learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories:

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *