World GK Question Answer pt 3

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt 3

Q1. ‘Salar de Uyuni’, the largest salt lake in the world is located at

পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ নিমখ হ্ৰদ ‘ছালাৰ দে উয়ুনি’ কত অৱস্থিত

(A) USA
(B) Greece
(C) Bolivia
(D) Canada

Answer: (C) Bolivia

Q2. Which one is the highest altitude capital city in the World

কোনখন পৃথিৱীৰ সৰ্বোচ্চ উচ্চতাৰ ৰাজধানী চহৰ

(A) La Paz, Bolivia
(B) Thimphu, Bhutan
(C) Quito, Ecuador
(D) Mexico City, Mexico

Answer: (A) La Paz, Bolivia

Q3. The central administrative office for Euro currency is located at

ইউৰো মুদ্ৰাৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় প্ৰশাসনিক কাৰ্যালয় কত অৱস্থিত

(A) London
(B) Frankfurt
(C) Madrid
(D) Zurich

Answer: (B) Frankfurt

Q4. The construction of Eiffel Tower was completed in the year

কিমান চনত আইফেল টাৱাৰৰ নিৰ্মাণ সম্পূৰ্ণ হয়

(A) 1889
(B) 1858
(C) 1906
(D) 1910

Answer: (A) March 31, 1889

Q5. The headquarters of World Bank is located at

বিশ্ব বেংকৰ মুখ্য কাৰ্যালয় কত অৱস্থিত

(A) New York
(B) Washington
(C) Paris
(D) Berlin

Answer: (B) Washington

Q6. The World Bank is founded in the year

বিশ্ব বেংক কিমান চনত প্ৰতিষ্ঠা কৰা হয়

(A) 1936
(B) 1940
(C) 1944
(D) 1946

Answer: (C) 1944

Q7. Which city is known as the ‘City of Two Continents’

কোন খন চহৰক ‘দুই মহাদেশৰ চহৰ’ বুলি জনা যায়

(A) Moscow
(B) Sao Paulo
(C) Istanbul
(D) Abu Dhabi

Answer: (C) Istanbul

Q8. The ‘Valley of Kings’ is located in the country

‘ভেলী অৱ কিংছ’ দেশখনত কত অৱস্থিত

(A) Uthopia
(B) Iran
(C) Egypt
(D) Iraq

Answer: (C) Egypt

Q9. The Andes Mountain Range is found in the continent

এণ্ডিজ পৰ্বতমালা কোনখন মহাদেশত পোৱা যায়

(A) Europe
(B) Asia
(C) Australia
(D) South America

Answer: (D) South America

Q10. The ethnic group ‘Zulu’ is mainly found in the country

জাতিগত গোট ‘জুলু’ মুখ্যতঃ কোনখন দেশত পোৱা যায়

(A) Kenya
(B) Malaysia
(C) South Africa
(D) India

Answer: (C) South Africa

Q11. The Maasai Mara National Reserve is in the country

মাছাই মাৰা নেচনেল ৰিজাৰ্ভ কোনখন দেশত আছে

(A) Tanzania
(B) Kenya
(C) South Africa
(D) Botswana

Answer: (B) Kenya

Q12. Cadbury chocolate was first founded in the city

কেডবেৰী চকলেট প্ৰথমে কোনখন চহৰ প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল

(A) London
(B) Birmingham
(C) Paris
(D) Zurich

Answer: (B) Birmingham

Q13. The headquarters of Mercedes-Benz is located in

মাৰ্চিডিজ-বেঞ্জৰ মুখ্য কাৰ্যালয় কত অৱস্থিত

(A) Tokyo
(B) London
(C) Berlin
(D) Stuttgart

Answer: (D) Stuttgart

Q14. Las Vegas city is located in the US state of

লাছ ভেগাছ চহৰ আমেৰিকাৰ  যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ কোনখন ৰাজ্যত অৱস্থিত

(A) Nevada
(B) Arizona
(C) Colorado
(D) Texas

Answer: (A) Nevada

Q15. Which one is the largest state by area wise in the US

আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত এলেকা অনুসৰি কোনখন আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰাজ্য

(A) Ohio
(B) Colorado
(C) Alaska
(D) Kansas

Answer: (C) Alaska

Important links:

Download World GK pt 3 PDF Click here
For World GK pt 2 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your Gk learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories:

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

Leave a Comment