World GK Question Answer pt. 20

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt. 20

Q1. In which of the following regions are Pygmies found

(a) Sahara
(b) Kalahari
(c) Equatorial forest
(d) Pampas

Answer: (c) Equatorial forest

 

Q2. What is Auschwitz Birkenau known for

(a) Germany’s WWII death camp
(b) Germany’s popular stadium
(c) Trial of World War II war criminals
(d) None of the above

Answer: (a) Germany’s WWII death camp

 

Q3. How many Nobel Prize Awards are awarded each year

(a) 5
(b) 6
(c) 7
(d) 8

Answer: (a) 5

 

Q4. Which one is the first country to completely ban disposable plastic cups, plates and other plastic utensils

(a) United Kingdom
(b) Switzerland
(c) France
(d) Australia

Answer: (c) France

 

Q5. Who discovered “The Cape of Good Hope”

(a) Bartolomeu Dias
(b) Vasco da Gama
(c) Marco Polo
(d) Robert Cook

Answer: (a) Bartolomeu Dias

 

Q6. The International Tsunami Information Center is located in

(a) Colombo
(b) Singapore
(c) Tokyo
(d) Honolulu

Answer: (d) Honolulu

 

Q7. Which Prize is considered as the equivalent to Nobel Prize for Mathematics

(a) Fields Medal
(b) Newton Medal
(c) Ramanujan Medal
(d) Pythagoras Medal

Answer: (a) Fields Medal

 

Q8. Which country is the biggest carbon dioxide emitter in the World

(a) USA
(b) China
(c) India
(d) Brazil

Answer: (b) China

 

Q9. Which Article of European Union Treaty is invoked by Britain as part of Brexit

(a) Article 21
(b) Article 38
(c) Article 50
(d) Article 57

Answer: (c) Article 50

 

Q10. Total zoogeographical regions of the world are

(a) 6
(b) 8
(c) 12
(d) 15

Answer: (a) 6

 

Q11. The number of biodiversity hotspots in Asia Pacific region are

(a) 11
(b) 12
(c) 14
(d) 15

Answer: (c) 14

 

Q12. Which one is Africa’s largest city in term of population

(a) Lagos, Nigeria
(b) Cairo, Egypt
(c) Kinshasa, DR Congo
(d) Luanda, Angola

Answer: (a) Lagos, Nigeria

 

Q13. ‘Mosi – oa – Tunya’ refers to the ‘smoke which thunders.’ Which natural feature in Africa is described this?

(a) Nile River
(b) Rowenzori Mountains
(c) Victoria Falls
(d) Atlas Mountains

Answer: (c) Victoria Falls

 

Q14. Where does the Non-Aligned Movement have its headquarters?

(a) Manila, Philippines
(b) Jakarta, Indonesia
(c) New Delhi, India
(d) Colombo, Sri Lanka

Answer: (b) Jakarta, Indonesia

 

Q15. What is Bhutan described as?

(a) Absolute Monarchy
(b) Constitutional Republic
(c) Popular Democracy
(d) Constitutional Monarchy

Answer: (d) Constitutional Monarchy

 

Important links:

Download World GK pt 20 PDF Click here
Read World GK pt 19 Click here
Download our app Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your GK learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Leave a Comment