World GK Question Answer pt 2

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt 2

Q1. Which country is the largest producer of coffee in the World

কোনখন দেশত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ কফি উৎপাদ কৰা হয়

(A) Vietnam
(B) Brazil
(C) Colombia
(D) Mexico

Answer: (B) Brazil

Q2. In which country, ‘Suez Canal’ is located

কোন খন দেশত, ‘চুৱেজ খাল’ অৱস্থিত

(A) UAE
(B) Turkey
(C) Iran
(D) Egypt

Answer: (D) Egypt

Q3. Which two seas are joined by the Suez Canal

কোন দুখন সাগৰ চুৱেজ খালৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ আছে

(A) Bering Sea and Red Sea
(B) Mediterranean Sea and the Red Sea
(C) Baltic Sea and Libyan Sea
(D) None of the above

Answer: (B) Mediterranean Sea and the Red Sea

Q4. Mount Etna, one of the most active volcano in the World is located in

মাউণ্ট এটনা, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সক্ৰিয় আগ্নেয়গিৰিবোৰৰ ভিতৰত এটা আৰু কত অৱস্থিত

(A) Italy
(B) Japan
(C) Peru
(D) Fiji

Answer: (A) Italy

Q5. Which country is known as the ‘Battleground of Europe’

কোনখন দেশক ‘ইউৰোপৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰ’ বুলি জনা যায়

(A) French
(B) England
(C) Ireland
(D) Belgium

Answer: (D) Belgium

Q6. Which country is also known as the ‘Land of Tulips’

কোনখন দেশক ‘টিউলিপৰ দেশ’ বুলিও জনা যায়

(A) Italy
(B) Switzerland
(C) Netherlands
(D) Greece

Answer: (C) Netherlands

Q7. Which one is the longest continental mountain range in the world

কোনখন পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ দীঘল মহাদেশীয় পৰ্বতমালা

(A) Himalaya
(B) Andes
(C) Rocky Mountains
(D) Ural Mountains

Answer: (B) Andes

Q8. How many countries have participated as founding member of the United Nation

ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ প্ৰতিষ্ঠাপক সদস্য হিচাপে কিমানখন দেশে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল

(A) 45
(B) 50
(C) 51
(D) 75

Answer: (C) 51

Q9. Which one is the largest tropical rain forest in the world

কোনখন পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ক্ৰান্তীয় বৰষুণৰ অৰণ্য

(A) Amazon
(B) Bosawas
(C) SouthEast Asian Rain Forest
(D) Daintree Rain Forest

Answer: (A) Amazon

Q10. Which river is flowing through Grand Canyon in Arizona, USA

আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ এৰিজোনাৰ গ্ৰেণ্ড কেনিয়নৰ মাজেৰে কোনখন নদী বৈ আছে

(A) Missouri River
(B) Colorado River
(C) Mississippi River
(D) Yukon River

Answer: (B) Colorado River

Q11. Which one is the World’s highest-altitude civilian airport

কোনখন হৈছে বিশ্বৰ সৰ্বাধিক উচ্চতৰ অসামৰিক বিমানবন্দৰ

(A) Daocheng Yading Airport, China
(B) Kushok Bakula Rimpochhe Airport, Leh
(C) Qamdo Bamda Airport, China
(D) None of the above

Answer: (A) Daocheng Yading Airport, China

Q12. In which year Hong Kong become a part of China after British Rule

কোন চনত হংকং ব্ৰিটিছ শাসনৰ পিছত চীনৰ অংশ হৈ পৰে

(A) 1982
(B) 1989
(C) 1995
(D) 1997

Answer: (D) 1997

Q13. Which one is the biggest island in the World

কোনখন পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ দ্বীপ

(A) Borneo
(B) Finland
(C) Sumatra
(D) Greenland

Answer: (D) Greenland

Q14. The world’s longest straight road without any corners is located in

কোনো কোণ অবিহনে পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ দীঘল পথটো কত অৱস্থিত

(A) USA
(B) Australia
(C) Saudi Arabia
(D) China

Answer: (C) Saudi Arabia

Q15. Which mountain is known as the ‘Roof of the World’

কোনখন পৰ্বতক পৃথিৱীৰ চাল বুলি কোৱা হয়

(A) Andes
(B) Himalaya
(C) Karakoram
(D) Pamir

Answer: (D) Pamir

Important links:

Download World GK pt 2 PDF Click here
For World GK pt 1 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your Gk learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories:

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

Leave a Comment