World GK Question Answer pt. 11

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt. 11

Q1. The United Nations General Assembly meets regularly

ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভা নিয়মীয়াকৈ মিলিত হয়

(A) After 6 month
(B) Once in a Year
(C) Once in 2 Years
(D) Twice a year

Answer: (B) Once in a Year

 

Q2. Amnesty International was established in the year

কিমান চনত এমনেষ্টি ইণ্টাৰনেচনেল প্ৰতিষ্ঠা কৰা হয়

(A) 1955
(B) 1958
(C) 1961
(D) 1963

Answer: (C) 1961

 

Q3. Kimono is a dress style of which Asian Country

কিমোনো হৈছে এছিয়ান দেশৰ এক পোছাক শৈলী

(A) Laos
(B) China
(C) Japan
(D) Korea

Answer: (C) Japan

 

Q4. Rand is the currency of

ৰেণ্ড হৈছে কাৰ মুদ্ৰা

(A) Romania
(B) South Africa
(C) Iran
(D) Namibia

Answer: (B) South Africa

 

Q5. Earth day is celebrated on

পৃথিৱী দিৱস উদযাপন কৰা হয়

(A) September 17
(B) February 16
(C) April 4
(D) April 22

Answer: (D) April 22

 

Q6. “Krone” is the currency of which country

“ক্ৰন” কোন খন দেশৰ মুদ্ৰা

(A) Finland
(B) Greece
(C) Denmark
(D) Hungary

Answer: (C) Denmark

 

Q7. The headquarters of the European Parliament is located in

ইউৰোপীয় সংসদৰ মুখ্য কাৰ্যালয় কত অৱস্থিত

(A) Paris
(B) Brussels
(C) Copenhagen
(D) London

Answer: (B) Brussels

 

Q8. In which continent, the country Eritrea is located

কোন মহাদেশত, ইৰিট্ৰিয়া দেশ অৱস্থিত

(A) Africa
(B) Asia
(C) Europe
(D) South America

Answer: (A) Africa

 

Q9. Which four places are also known as the Asian Tigers

কোন চাৰিটা ঠাইক এছিয়ান টাইগাৰ বুলিও জনা যায়

(A) Malaysia, Singapore, North Korea and Taiwan
(B) China, Singapore, Japan and Taiwan
(C) Hong Kong, Singapore, South Korea and China
(D) Hong Kong, Singapore, South Korea and Taiwan

Answer: (D) Hong Kong, Singapore, South Korea and Taiwan

 

Q10. Which city is also known as the fruit garden of Pakistan

কোন খন চহৰক পাকিস্তানৰ ফলৰ বাগিচা বুলিও জনা যায়

(A) Karachi
(B) Quetta
(C) Lahore
(D) Faisalabad

Answer: (B) Quetta

 

Q11. Kiev is the capital city of

কিয়েভ কাৰ ৰাজধানী চহৰ

(A) Romania
(B) Turkey
(C) Kazakhstan
(D) Ukraine

Answer: (D) Ukraine

 

Q12. Sultan Ahmed Mosque is located in

চুলতান আহমেদ মছজিদ কত অৱস্থিত

(A) Istanbul
(B) Karachi
(C) Mecca
(D) Dubai

Answer: (A) Istanbul

 

Q13. Which one is the most populous city in South America

কোনখন দক্ষিণ আমেৰিকাৰ আটাইতকৈ জনবহুল চহৰ

(A) Brasília
(B) Lima
(C) Sao Paulo
(D) Santiago

Answer: (C) Sao Paulo

 

Q14. Iguazu Falls is located between which two countries

ইগুয়াজু জলপ্ৰপাত কোন দুখন দেশৰ মাজত অৱস্থিত

(A) Brazil and Bolivia
(B) Bolavia and Chile
(C) Colombia and Venezuela
(D) Brazil and Argentina

Answer: (D) Brazil and Argentina

 

Q15. La Paz is the capital city of

লা পাজ কাৰ ৰাজধানী চহৰ

(A) Bolavia
(B) Chile
(C) Venezuela
(D) Brazil

Answer: (A) Bolavia

 

Important links:

Download World GK pt 11 PDF Click here
Read World GK pt 10 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your GK learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Join our Facebook group Click here
Join our Telegram channel Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post

All Quiz Categories

Assam GK Question Answer Click here
Assam Geography GK Click here
Assam History GK   Click here
Indian History GK Click here
Indian Sport GK Click here
World GK Click here
Computer & IT GK Click here
Math GK Question Answers  Click here
Indian Science & Technology GK  Click here

Leave a Comment