World GK Question Answer pt. 10

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt. 10

Q1. Where the headquarters of World Wide Fund for Nature (WWF)

কত ৱৰ্ল্ড ৱাইড ফাণ্ড ফৰ নেচাৰ (ডব্লিউডব্লিউএফ)ৰ মুখ্য কাৰ্যালয়

(A) Canada
(B) USA
(C) Germany
(D) Switzerland

Answer: (D) Switzerland

 

Q2. The World famous monument “Colosseum” is located in

বিশ্ব বিখ্যাত স্মৃতিস্তম্ভ “কলোছিয়াম” কত অৱস্থিত

(A) Spain
(B) Italy
(C) Austria
(D) France

Answer: (B) Italy

 

Q3. Which country is the largest producer of cotton

কোনখন দেশ কপাহৰ সৰ্ববৃহৎ উৎপাদক

(A) India
(B) Pakistan
(C) Brazil
(D) China

Answer: (A) India

 

Q4. The best milk breed in the world is

পৃথিৱীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ দুগ্ধজাত প্ৰজাতি হৈছে

(A) Deoni
(B) Holstein-Friesian
(C) Sindhi
(D) Chittagong

Answer: (B) Holstein-Friesian

 

Q5. Which of the following country has the longest overland tunnel

নিম্নলিখিত কোনখন দেশৰ আটাইতকৈ দীঘল অভাৰলেণ্ড টানেল আছে

(A) France
(B) Spain
(C) Switzerland
(D) Germany

 

Q6. Headquarters of The European Union is situated at

ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ মুখ্য কাৰ্যালয় কত অৱস্থিত

(A) Munich
(B) Milan
(C) Paris
(D) Brussels

Answer: (D) Brussels

 

Q7. Which one is the World’s biggest cave

কোনটো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ গুহা

(A) Son Doong cave, Vietnam
(B) Jewel Cave, United State
(C) Holloch, Switzerland
(D) Optymistychna Cave, Ukraine

Answer: (A) Son Doong cave, Vietnam

 

Q8. Which of the cities shall earn the distinction of being the first Asian city to host the Summer Olympics twice (1964, 2020)

কোনখন চহৰে দুবাৰকৈ গ্ৰীষ্মকালীন অলিম্পিক আয়োজন কৰা প্ৰথম এছিয়ান চহৰ হোৱাৰ গৌৰৱ অৰ্জন কৰিব (1964, 2020)

(A) Seoul
(B) Bangkok
(C) Hongkong
(D) Tokyo

Answer: (D) Tokyo

 

Q9. Which was the first country to introduce VAT

কোনখন ভেট প্ৰৱৰ্তন কৰা প্ৰথম দেশ আছিল

(A) England
(B) France
(C) USA
(D) Japan

Answer: (B) France

 

Q10. Diego Garcia is an island in the Ocean

ডিয়েগো গাৰ্চিয়া মহাসাগৰৰ এটা দ্বীপ

(A) Pacific
(B) Atlantic
(C) Indian
(D) Arctic

Answer: (C) Indian

 

Q11. Which one is the most saline water body in the world

কোনটো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ চেলাইন জলাশয়

(A) Lake Urmia
(B) Gaet’ale Pond
(C) Lake Assal
(D) Don Juan Pond

Answer: (D) Don Juan Pond

 

Q12. Warsaw is the capital of

ৱাৰ্ছ কাৰ ৰাজধানী

(A) Cezch Republic
(B) Poland
(C) Lithuania
(D) Ukraine

Answer: (B) Poland

 

Q13. Total number of members in European Union is

ইউৰোপীয় ইউনিয়নত মুঠ সদস্যৰ সংখ্যা হৈছে

(A) 22
(B) 26
(C) 27
(D) 31

Answer: (C) 27

 

Q14. The Council of the European Union is located in

ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ পৰিষদ কত অৱস্থিত

(A) Belgium
(B) England
(C) Norway
(D) Italy

Answer: (A) Belgium

 

Q15. Which one is not a member of European Union

কোনখন ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ সদস্য নহয়

(A) Switzerland
(B) Netherlands
(C) Malta
(D) Luxembourg

Answer: (A) Switzerland

 

Important links:

Download World GK pt 10 PDF Click here
Read World GK pt 9 Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your GK learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Join our Facebook group Click here
Join our Telegram channel Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post

All Quiz Categories

Assam GK Question Answer Click here
Assam Geography GK Click here
Assam History GK   Click here
Indian History GK Click here
Indian Sport GK Click here
World GK Click here
Computer & IT GK Click here
Math GK Question Answers  Click here
Indian Science & Technology GK  Click here

 

You May Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *