World GK Question Answer pt 1

World GK Question Answer

World GK Question Answer pt 1

Q1. Total number of continents in the World is

বিশ্বৰ মুঠ মহাদেশৰ সংখ্যা হৈছে

(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 9

Answer: (C) 7

Q2. Total number of oceans in the World is

পৃথিৱীত মহাসাগৰৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে

(A) 3
(B) 5
(C) 7
(D) 12

Answer: (B) 5

Q3. Which one is the largest ocean in the World

পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ মহাসাগৰ খনৰ নাম কি

(A) Indian
(B) Pacific
(C) Atlantic
(D) Arctic

Answer: (B) Pacific

Q4. Which one is the smallest ocean in the World

পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সৰু সাগৰ খনৰ নাম কি

(A) Indian
(B) Pacific
(C) Atlantic
(D) Arctic

Answer: (D) Arctic

Q5. Dead Sea is located between which two countries

মৃত সাগৰ কোন দুখন দেশৰ মাজত অৱস্থিত

(A) Jordan and Sudan
(B) Jordan and Israel
(C) Turkey and UAE
(D) UAE and Egypt

Answer: (B) Jordan and Israel

Q6. Which country gifted the ‘Statue of Liberty’ to USA in 1886

কোন খন দেশে 1886 চনত আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰক ‘ষ্টেচু অফ লিবাৰ্টি’ উপহাৰ দিছিল

(A) French
(B) Canada
(C) Brazil
(D) England

Answer: (A) French

Q7. In which ocean ‘Bermuda Triangle’ region is located

কোন খন মহাসাগৰত ‘বাৰ্মুডা ত্ৰিভুজ’ অঞ্চল অৱস্থিত

(A) Atlantic
(B) Indian
(C) Pacific
(D) Arctic

Answer: (A) Atlantic

Q8. Which country is also known as ‘Land of the Midnight Sun’

কোনখন দেশক ‘মাজনিশাৰ সূৰ্যৰ ভূমি’ বুলিও জনা যায়

(A) Greenland
(B) Iceland
(C) Ireland
(D) Norway

Answer: (D) Norway

Q9. Which country is known as the ‘playground of Europe’

কোনখন দেশক ‘ইউৰোপৰ খেলপথাৰ’ বুলি জনা যায়

(A) Austria
(B) Holland
(C) Switzerland
(D) Italy

Answer: (C) Switzerland

Q10. Which country is also known as the ‘Land of Rising Sun’

কোনখন দেশক ‘উদীয়মান সূৰ্যৰ দেশ’ বুলিও জনা যায়

(A) Japan
(B) New Zealand
(C) Fiji
(D) China

Answer: (A) Japan

Q11. Which country is also known as the ‘Land of Thousand Lakes’

কোনখন দেশক ‘থাউজেণ্ড লেকৰ ভূমি’ বুলিও জনা যায়

(A) Iceland
(B) Norway
(C) Finland
(D) Switzerland

Answer: (C) Finland

Q12. Which country is known as the ‘Land of Thunderbolts’

কোনখন দেশক ‘থাণ্ডাৰবোল্টৰ দেশ’ বুলি জনা যায়

(A) China
(B) Bhutan
(C) Mongolia
(D) Thailand

Answer: (B) Bhutan

Q13. In which country, white elephant is found

কোন খন দেশত বগা হাতী পোৱা যায়

(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Thailand
(D) Malaysia

Answer: (C) Thailand

Q14. Which continent has the highest number of countries

কোন খন মহাদেশত সৰ্বাধিক সংখ্যক দেশ আছে

(A) Asia
(B) Europe
(C) North America
(D) Africa

Answer: (D) Africa

Q15. Which one is the largest producer of tea in the World

কোন খন বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ চাহ উৎপাদকৰ দেশ

(A) China
(B) Sri Lanka
(C) India
(D) Kenya

Answer: (A) China

Important links:

Download World GK pt 1 PDF Click here
Read all World GK parts  Click here

Top 15 World General knowledge Question Answer to improve your Gk learning skills. These Word general knowledge questions can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All World Gk Questions and Answer collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories:

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

Leave a Comment