Indian Sports Quiz pt. 9

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 9

 Q1. Who is declared as the best player of FIFA World Cup 2010

ফিফা বিশ্বকাপ 2010 ৰ শ্ৰেষ্ঠ খেলুৱৈ হিচাপে কাক ঘোষণা কৰা হয়

(a) David Villa
(b) Lionel Messi
(c) Xavi
(d) Diego Forlan

Answer: (d) Diego Forlan

 

Q2. Which country host the FIFA World Cup 2010

কোন খন দেশে ফিফা বিশ্বকাপ 2010 আয়োজন কৰে

(a) Morocco
(b) Egypt
(c) South Africa
(d) USA

Answer: (c) South African

 

Q3. Which country or countries host the UEFA Euro 2012

কোনখন দেশ বা দেশে উৱেফা ইউৰো 2012 আয়োজন কৰে

(a) Italy and Germany
(b) England
(c) Poland and Ukrain
(d) South Korea and Japan

Answer: (c) Poland and Ukrain

 

Q4. Who is the winner of the final of UEFA Euro 2012

কোন খন চহৰে উৱেফা ইউৰো 2012 ৰ ফাইনেল আয়োজন কৰে

(a) Spain
(b) England
(c) Italy
(d) Netherlands

Answer: (a) Spain

 

Q5. Which city host the final of UEFA Euro 2012

কোনখন দেশে উৱেফা ইউৰো 2012 আয়োজন কৰে

(a) Warsaw
(b) Wroclaw
(c) Donetsk
(d) Kiev

Answer: (d) Kiev

 

Q6. Which city host the final of FIFA World Cup 2010

কোন খন চহৰে উৱেফা ইউৰো 2012 ৰ ফাইনেল আয়োজন কৰে

(a) Johannesburg
(b) Cape Town
(c) Durban
(d) Pretoria

Answer: (a) Johannesburg

 

Q7. Total number of  gold medals won by Usain Bolt in World Athletics Championships till 2013

২০১৩ চনলৈকে বিশ্ব এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপত উছেইন বোল্টে লাভ কৰা মুঠ সোণৰ পদকৰ সংখ্যা

(a) 6
(b) 8
(c) 9
(d) 10

Answer: (b) 8

 

Q8. The first boxer to win the heavyweight title three times

তিনিবাৰ হেভিৱেট খিতাপ জয় কৰা প্ৰথম বক্সাৰ

(a) Mike Tyson
(b) Joe Frazier
(c) Muhammad Ali
(d) George Foreman

Answer: (c) Muhammad Ali

 

Q9. Who holds the record as the youngest boxer to win the WBC, WBA and IBF heavyweight titles

ডব্লিউবিচি, ডব্লিউবিএ আৰু আইবিএফ হেভিৱেট খিতাপ জয় কৰা আটাইতকৈ কম বয়সীয়া বক্সাৰ হিচাপে অভিলেখ টো কোনে দখল কৰিছে

(a) Muhammad Ali
(b) Joe Frazier
(c) Floyd Mayweather Jr.
(d) Mike Tyson

Answer: (d) Mike Tyson

 

Q10. Who is the first Saudi Arabian track and field athlete to participate in Olympic Games

অলিম্পিক গেমছত অংশগ্ৰহণ কৰা প্ৰথম চৌদি আৰৱৰ ট্ৰেক এণ্ড ফিল্ড এথলীট কোন

(a) Wojdan Shaherkani
(b) Sarah Attar
(c) Maziah Mahusin
(d) Melissa Mojica

Answer: (b) Sarah Attar

 

Q11. William G. Morgan is known as the inventor of

উইলিয়াম জি মৰ্গানক কিহৰ আৱিষ্কাৰক হিচাপে জনা যায়

(a) Boxing
(b) Volleyball
(c) Baseball
(d) Kabaddi

Answer: (b) Volleyball

 

Q12. Vallam Kali is a traditional boat race festival of

বল্লম কালী হৈছে এক পৰম্পৰাগত নাও দৌৰ উৎসৱ

(a) Goa
(b) Karnataka
(c) Kerala
(d) Tamil Nadu

Answer: (c) Kerala

 

Q13. The Dronacharya Award is given to

কাক দ্ৰোণাচাৰ্য বঁটা প্ৰদান কৰা হয়

(a) Coaches
(b) Sports Person
(c) Sports Magazine
(d) Sports Writer

Answer: (a) Coaches

 

Q14. With which sport is the ‘Choudhury Trophy’ associated

কোনটো খেলৰ সৈতে সম্পৰ্কিত ‘চৌধুৰী ট্ৰফী’ আছে

(a) Circumnavigation of the earth by car
(b) Cricket
(c) Football
(d) Polo

Answer: (a) Circumnavigation of the earth by car

 

Q15. Who is the first Test captain of India

ভাৰতৰ প্ৰথম টেষ্ট অধিনায়ক কোন

(a) Vinoo Mankad
(b) Lala Amarnath
(c) Polly Umrigar
(d) C. K. Nayudu

Answer: (d) C. K. Nayudu

 

Important web links

Download Sports Quiz pt. 9 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 8 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your GK learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam GK Question Answer Click here
Assam History GK   Click here
Assam Geography GK   Click here
Indian History GK Click here
Indian Sport GK Click here
World GK Click here
Computer & IT GK Click here
Math GK Question Answers  Click here
Indian Science & Technology GK  Click here

Leave a Comment