Indian Sports Quiz pt. 8

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 8

Q1. Who holds the highest number of the world record in swimming

সাঁতোৰত বিশ্ব ৰেকৰ্ডৰ সৰ্বাধিক সংখ্যা কোনে দখল কৰিছে

(a) Paul Biedermann
(b) Michael Phelps
(c) Ryan Lochte
(d) Aaron Peirsol

Answer: (b) Michael Phelps

 

Q2. Milkha Singh wins the gold medal in the Commonwealth Games in the year

কিমান চনত কমনৱেলথ গেমছত মিলখা সিঙে স্বৰ্ণ পদক জয় কৰে

(a) 1952
(b) 1968
(c) 1958
(d) 1960

Answer: (c) 1958

 

Q3. Total number of team in inaugural Indian Badminton League, 2013

উদ্বোধনী ইণ্ডিয়ান বেডমিণ্টন লীগ, 2013-ত মুঠ দলৰ সংখ্যা

(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 6

Answer: (d) 6

 

Q4. From which year the Ashes Series begins

কোন বছৰৰ পৰা এছেজ শৃংখলা আৰম্ভ হয়

(a) 1882
(b) 1896
(c) 1900
(d) 1904

Answer: (a) 1882

 

Q5. First Indian badminton player to win a medal at World Badminton Championship

বিশ্ব বেডমিণ্টন চেম্পিয়নশ্বিপত পদক জয় কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় বেডমিণ্টন খেলুৱৈ

(a) Pullela Gopichand
(b) Prakash Padukone
(c) Jwala Gutta
(d) Ashwini Ponnappa

Answer: (b) Prakash Padukone

 

Q6. Till 2013, how many times has Lionel Messi won the Ballon d’Or award

2013 চনলৈকে, লিওনেল মেসি কিমান বাৰ বেলন ডি’অৰ বঁটা লাভ কৰিছে

(a) 3 times
(b) 4 times
(c) 2 times
(d) 6 times

Answer: (d) 6 times

 

Q7. Which company is the official tennis ball supplier to the Wimbledon

কোনটো কোম্পানী উইম্বলডনৰ অফিচিয়েল টেনিছ বল যোগানকৰ্তা

(a) Nike
(b) ZEBCO
(c) Slazenger
(d) SIS

Answer: (c) Slazenger

 

Q8. The World Athletics Championship, 2013 was held in

বিশ্ব এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপ প্ৰতিটোৰ পিছত অনুষ্ঠিত হয়

(a) New York
(b) Moscow
(c) Berlin
(d) Tokyo

Answer: (b) Moscow

 

Q9. The World Athletics Championship is held after every

বিশ্ব এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপ, 2013 অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) 2 Years
(b) 3 Years
(c) 4 Years
(d) 5 Years

Answer: (a) 2 Years

 

Q10. The First World Athletics Championship was held in 1983 in the city

প্ৰথম বিশ্ব এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপ ১৯৮৩ চনত চহৰখনত অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) Seville
(b) Osaka
(c) Stuttgart
(d) Helsinki

Answer: (d) Helsinki

 

Q11. ‘Faster, Higher, Stronger is the motto of which international games event

‘দ্ৰুত, উচ্চতৰ, শক্তিশালী’ হৈছে আন্তৰ্জাতিক গেমছ ইভেণ্টৰ মূলমন্ত্ৰ

(a) FIFA World Cup
(b) Olympic
(c) World Athletics Championship
(d) Afro-Asian Games

Answer: (b) Olympic

 

Q12. From which Olympic events, Olympic Torch relay process was started

কাৰ পৰা অলিম্পিক ইভেণ্ট, অলিম্পিক টৰ্চ ৰিলে প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ কৰা হৈছিল

(a) 1896, Athens
(b) 1908, London
(c) 1936, Berlin
(d) 1952, Helsinki

Answer: (c) 1936, Berlin

 

Q13. Which Indian Company was an Official Sponsor of FIFA World Cup Football 2010

কোন মহাদেশত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ফিফা বিশ্বকাপ 2010 আয়োজন কৰা হৈছে

(a) Infosys
(b) Wipro Technology
(c) HCL
(d) Mahindra Satyam

Answer: (d) Mahindra Satyam

 

Q14.  Which continent for the first time host FIFA World Cup 2010

কোন মহাদেশত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ফিফা বিশ্বকাপ 2010 আয়োজন কৰা হৈছে

(a) Asia
(b) Africa
(c) Europe
(d) Australia

Answer: (b) Africa

 

Q15. Which team wins the final of FIFA World Cup 2010

ফিফা বিশ্বকাপ 2010 ৰ ফাইনেলত কোনটো দলে জয় লাভ কৰে

(a) Brazil
(b) Netherlands
(c) Spain
(d) Germany

Answer: (c) Spain

 

Important web links

Download Sports Quiz pt. 8 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 7 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your Gk learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *