Indian Sports Quiz pt. 7 – Sport General knowledge

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 7

Q1. Who was the first president of Indian Olympic Association

ভাৰতীয় অলিম্পিক সংস্থাৰ প্ৰথম সভাপতি কোন আছিল

(a) Maharaja Bhupindra Singh
(b) Bhalindra Singh
(c) Sir Dorabji Tata
(d) Maharaja Yadavindra Singh

Answer: (c) Sir Dorabji Tata

 

Q2. MC Mary Kom belongs to which state

এম চি মেৰী কম কোন ৰাজ্যৰ অন্তৰ্ভুক্ত

(a) Mizoram
(b) Manipur
(c) Nagaland
(d) Arunachal Pradesh

Answer: (b) Manipur

 

Q3. How many times MC Mary Kom wins Women’s World Boxing Championships

কিমান বাৰ এম চি মেৰী কমে মহিলা বিশ্ব বক্সিং চেম্পিয়নশ্বিপ জিকিছে

(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Answer: (d) 6

 

Q4. India won the Kabaddi World Championship in 2007 after defeating which country in the final

ফাইনেলত কোনখন দেশক পৰাস্ত কৰি ভাৰতে 2007 চনত কাবাডী বিশ্ব চেম্পিয়নশ্বিপ জিকিছিল

(a) Pakistan
(b) Bangladesh
(c) Sri Lanka
(d) Iran

Answer: (d) Iran

 

Q5. Indian National Games competition was first held in the city

ভাৰতীয় ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতা প্ৰথমে কোনখন চহত অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) Delhi
(b) Madras
(c) Patna
(d) Bombay

Answer: (d) Bombay

 

Q6. Who holds the national record of 100 meter race in women category

মহিলা শ্ৰেণীত 100 মিটাৰ দৌৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় অভিলেখ কোনে ৰাখে

(a) Rachita Mistry
(b) PT Usha
(c) Sunita Rani
(d) Sahana Kumari

Answer: (a) Rachita Mistry

 

Q7. First Indian Football player to play professional football for a European Club

ইউৰোপীয় ক্লাবৰ হৈ পেছাদাৰী ফুটবল খেলা প্ৰথম ভাৰতীয় ফুটবল খেলুৱৈ

(a) I M Vijayan
(b) Baichung Bhutia
(c) Mohammed Salim
(d) None of the above

Answer: (c) Mohammed Salim

 

Q8. For which English Football Team, Baichung Bhutia played football in England

কাৰ বাবে ইংলিছ ফুটবল দল বাইচুং ভূটিয়াই ইংলেণ্ডত ফুটবল খেলিছিল

(a) Manchester City
(b) Aston Villa
(c) Fulham
(d) Bury

Answer: (d) Bury

 

Q9. Who is the first cricketer to received Arjuna Award

অৰ্জুন বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম ক্ৰিকেটাৰ কোন

(a) Saleem Durani
(b) Chandu Borde
(c) Ajit Wadekar
(d) Dilip Sardesai

Answer: (a) Saleem Durani

 

Q10. From which year Arjuna Award started

কোন বছৰৰ পৰা অৰ্জুন বঁটা আৰম্ভ হৈছিল

(a) 1955
(b) 1958
(c) 1961
(d) 1970

Answer: (c) 1961

 

Q11. 2014 Asian Games take place in

2014 এছিয়ান গেমছ অনুষ্ঠিত হয়

(a) Japan
(b) Indonesia
(c) South Korea
(d) India

Answer: (c) South Korea

 

Q12. 2013 FIFA Confederation Cup take place in

২০১৩ ফিফা কনফেডাৰেচন কাপ কত অনুষ্ঠিত হয়

(a) Italy
(b) Spain
(c) Brazil
(d) Mexico

Answer: (c) Brazil

 

Q13. First Indian bowler to take a hat-trick in ODI match

এদিনীয়া মেচত হেট্ৰিক লোৱা প্ৰথম ভাৰতীয় বলাৰ

(a) Kapil Dev
(b) Chetan Sharma
(c) Anil Kumble
(d) Harbhaan Singh

Answer: (b) Chetan Sharma

 

Q14. Which country will host 2015 World Cup Cricket

কোন খন দেশে 2015 বিশ্বকাপ ক্ৰিকেট আয়োজন কৰিছিল

(a) India
(b) England
(c) South Africa
(d) Australia and New Zealand

Answer: (d) Australia and New Zealand

 

Q15. 15th FINA World Championships, 2013 was held in

15 তম ফিনা বিশ্ব চেম্পিয়নশ্বিপ, 2013 অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) Barcelona
(b) Madrid
(c) Tokyo
(d) Seoul

Answer: (a) Barcelona

 

Important web links

Download Sports Quiz pt. 7 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 6 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your Gk learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *