Indian Sports Quiz pt. 6

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 6

Q1. Who is known as the father of modern Olympic Games

কাক আধুনিক অলিম্পিক গেমছৰ জনক বুলি জনা যায়

(a) Demetrius Vikelas
(b) Avery Brundage
(c) Henri Didon
(d) Pierre de Coubertin

Answer: (d) Pierre de Coubertin

Q2. Who has hold the record in 100 meters race in Olympic

অলিম্পিকত 100 মিটাৰ দৌৰত কোনে এই অভিলেখ গঢ়িছে

(a) Michael Johnson
(b) Uain Bolt
(c) Noah Ngeny
(d) None of the above

Answer: (b) Uain Bolt

Q3. Who hold the record of winning highest number of gold medal in Olympic

অলিম্পিকত সৰ্বাধিক সংখ্যক সোণৰ পদক জয়কৰাৰ অভিলেখ কোনে দখল কৰিছে

(a) Sergei Bubka
(b) Larisa Latynina
(c) Mark Spitz
(d) Michael Phelps

Answer: (d) Michael Phelps

Q4. The 2014 Winter Olympic was held in the city

২০১৪ চনৰ শীতকালীন অলিম্পিক কোনখন চহৰখনত অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) Oslo
(b) Moscow
(c) Sochi
(d) Vancouver

Answer: (c) Sochi

Q5. When the first Winter Olympic game was held

কেতিয়া প্ৰথম শীতকালীন অলিম্পিক খেল অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) 1896
(b) 1904
(c) 1916
(d) 1924

Answer: (d) 1924

Q6. The 2016 summer Olympic game will be host by the city

২০১৬ চনৰ গ্ৰীষ্মকালীন অলিম্পিক খেলখন কোনখন চহৰখনৰ দ্বাৰা আয়োজিত হৈছিল

(a) Paris
(b) Rio de Janeiro
(c) London
(d) Seoul

Answer: (b) Rio de Janeiro

Q7. The headquater of International Cricket Council is located in the city

আন্তৰ্জাতিক ক্ৰিকেট পৰিষদৰ হেডকোৱাটাৰ কোনখন চহৰখনত অৱস্থিত

(a) Dubai
(b) Mumbai
(c) Melbourne
(d) London

Answer: (a) Dubai

Q8. What is official distance of marathon race

মাৰাথন দৌৰৰ চৰকাৰী দূৰত্ব কিমান

(a) 20 miles
(b) 26 miles and 385 yards
(c) 23 miles and 123 yards
(d) 29 miles and 199 yards

Answer: (b) 26 miles and 385 yards

Q9. Who is the only player to win the French Open eight times

আঠবাৰ ফ্ৰেঞ্চ অপেন জয় কৰা একমাত্ৰ খেলুৱৈ কোন

(a) Rafael Nadal
(b) Pit Sampras
(c) Roger Federer
(d) Andre Agassi

Answer: (a) Rafael Nadal

Q10. What is the length of a cricket pitch

ক্ৰিকেট পিটছৰ দৈৰ্ঘ্য কিমান

(a) 12 Yards
(b) 16 Yards
(c) 22 Yards
(d) 24 Yards

Answer: (c) 22 Yards

Q11. Who is the winner of champions league 2013

চেম্পিয়নছ লীগ 2013 ৰ বিজয়ী কোন

(a) Dortmund
(b) Real Madrid
(c) Barcelona
(d) Bayern Munich

Answer: (d) Bayern Munich

Q12. 2014 FIFA World Cup will be host by the city

২০১৪ ফিফা বিশ্বকাপ চহৰখনৰ দ্বাৰা আয়োজিত হৈছিল

(a) Seoul
(b) Tokyo
(c) Munich
(d) Rio de Janerio

Answer: (d) Rio de Janerio

Q13. Which country win the highest number of medals in Commonwealth Games, Delhi 2010

কোন খন দেশে কমনৱেলথ গেমছ, দিল্লী 2010 ত সৰ্বাধিক সংখ্যক পদক জিকিছে

(a) India
(b) Australia
(c) China
(d) Rio de Janerio

Answer: (b) Australia

Q14. Indian last win the World Hockey Cup in the year

ভাৰতীয়ই শেষবাৰৰ বাবে কোন চনত বিশ্ব হকী কাপ জিকিছিল

(a) 1975
(b) 1979
(c) 2006
(d) 2010

Answer: (a) 1975

Q15. Indian Olympic Association was formed in the year

কিমান চনত ইণ্ডিয়ান অলিম্পিক এছ’চিয়েচন গঠন কৰা হয়

(a) 1905
(b) 1920
(c) 1925
(d) 1927

Answer: (d) 1927

Important web links

Download Sports Quiz pt. 6 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 5 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your Gk learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *