Indian Sports Quiz pt. 5

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 5

Q1. Who is the only cricketer to score a century in the debut match of Ranji Trophy, Duleep Trophy and Irani Trophy

ৰঞ্জী ট্ৰফী, দলীপ ট্ৰফী আৰু ইৰাণী ট্ৰফীৰ অভিষেক মেচত শতক অৰ্জন কৰা একমাত্ৰ ক্ৰিকেটাৰ কোন

(a) Sunil Gavaskar
(b) Sachin Tendulkar
(c) Mohammad Azharuddin
(d) Kapil Dev

Answer: (b) Sachin Tendulkar

Q2. Who is the highest wicket taker in Ranji Trophy Cricket

ৰঞ্জী ট্ৰফী ক্ৰিকেটত সৰ্বাধিক উইকেট সংগ্ৰহকাৰী কোন

(a) Sunil Joshi
(b) Rajinder Goel
(c) S Venkataraghavan
(d) Anil Kumble

Answer: (b) Rajinder Goel

Q3. Who score the first test century for India

ভাৰতৰ হৈ প্ৰথম টেষ্ট শতক কোনে অৰ্জন কৰিছিল

(a) C K Naidu
(b) Vinu Mankad
(c) Lala Amarnath
(d) Pankaj Roy

Answer: (c) Lala Amarnath

Q4. Indian Hockey Team win the first Sultan Azlan Shah Cup in the year

ভাৰতীয় হকী দলে কিমান চনত প্ৰথম চুলতান আজলান শ্বাহ কাপ জয় কৰে

(a) 1983
(b) 1985
(c) 1987
(d) 1992

Answer: (b) 1985

Q5. Indian Sports Research Institute is located at

ভাৰতীয় ক্ৰীড়া গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান কত অৱস্থিত

(a) Ranchi
(b) Delhi
(c) Mohali
(d) Patiala

Answer: (d) Patiala

Q6. First Indian batsman first to score triple century in test match

টেষ্ট মেচত ত্ৰিশতক অৰ্জন কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় বেটছমেন

(a) Sachin Tendulkar
(b) Rahul Dravid
(c) Virendra Sehwag
(d) Kapil Dev

Answer: (c) Virendra Sehwag

Q7. Where the headquarter of FIFA governing body is

ফিফা পৰিচালনা সমিতিৰ মুখ্য কাৰ্যালয় ক’ত আছে

(a) Zurich
(b) Dubai
(c) London
(d) Sao Paulo

Answer: (a) Zurich

Q8. Who is the winner of first FIFA World Cup tournament

প্ৰথম ফিফা বিশ্বকাপ টুৰ্ণামেণ্টৰ বিজয়ী কোন

(a) Brazil
(b) Argentina
(c) Mexico
(d) Uruguay

Answer: (d) Uruguay

Q9. Who is the host of the inaugural FIFA World Cup tournament, 1930

উদ্বোধনী ফিফা বিশ্বকাপ টুৰ্ণামেণ্ট, 1930-ৰ আয়োজক কোন

(a) Germany
(b) Uruguay
(c) Brazil
(d) Mexico

Answer: (b) Uruguay

Q10. Which team is the second highest winner of FIFA World Cup titles after Brazil

ব্ৰাজিলৰ পিছত কোনটো দল ফিফা বিশ্বকাপ খিতাপৰ দ্বিতীয় সৰ্বাধিক বিজয়ী

(a) Argentina
(b) Germany
(c) Italy
(d) England

Answer: (c) Italy

Q11. Who is the top goalscorer in World Cup with 15 goals

১৫ টা গ’লৰ সৈতে বিশ্বকাপৰ শীৰ্ষ গোলদাতা কোন

(a) Batistuta
(b) Maradona
(c) Pele
(d) Ronaldo

Answer: (d) Ronaldo

Q12. Which Grand Slam tennis tournament start first in the year

বছৰটোত কোনটো গ্ৰেণ্ড শ্লেম টেনিছ ট্যুৰনামনেট প্ৰথম আৰম্ভ হয়

(a) US Open
(b) French Open
(c) Aurtalian Open
(d) Wimbledon

Answer: (c) Aurtalian Open

Q13. Which one is the oldest running Grand Slam tennis tournament

কোনটো আটাইতকৈ পুৰণি চলি থকা গ্ৰেণ্ড শ্লেম টেনিছ টুৰ্ণামেণ্ট

(a) US Open
(b) French Open
(c) Aurtalian Open
(d) Wimbledon

Answer: (d) Wimbledon

Q14. Where the headquater of International Olympic Committee is located

আন্তৰ্জাতিক অলিম্পিক সমিতিৰ হেডকোৱাটাৰ কত অৱস্থিত

(a) French
(b) Switzerland
(c) USA
(d) England

Answer: (b) Switzerland

Q15. When the first Summer Olympic Games was held

কেতিয়া প্ৰথম গ্ৰীষ্মকালীন অলিম্পিক গেমছ অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) 1894
(b) 1896
(c) 1900
(d) 1902

Answer: (b) 1896

Important web links

Download Sports Quiz pt. 5 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 4 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your Gk learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *