Indian Sports Quiz pt. 4

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz 4

Q1. Who is the highest run-scorer in Ranji Trophy Cricket

ৰঞ্জী ট্ৰফী ক্ৰিকেটত সৰ্বাধিক ৰাণ সংগ্ৰহকাৰী কোন

(a) Amol Muzumder
(b) Sachin Tendulkar
(c) Sunil Gavaskar
(d) Wasim Jaffer

Answer: (d) Wasim Jaffer

Q2. Who was the flag bearer of Indian Team in 2012 Summer Olympic

2012 গ্ৰীষ্মকালীন অলিম্পিকত ভাৰতীয় দলৰ পতাকাবাহক কোন আছিল

(a) Sushil Kumar
(b) Mary Kom
(c) Vijender Singh
(d) Abhinav Bindra

Answer: (a) Sushil Kumar

Q3. Who was the man of the series in 2007 t20 cricket World Cup Series

২০০৭ চনৰ টি-২০ ক্ৰিকেট বিশ্বকাপ শৃংখলাত শৃংখলাটোৰ পুৰুষ কোন আছিল

(a) Shahid Afridi
(b) MS Dhoni
(c) Chris Gayle
(d) Umar Gul

Answer: (a) Shahid Afridi

Q4. What is the name of autobiography of Indian Hockey wizard Dhyan Chand

ভাৰতীয় হকী যাদুকৰ ধ্যান চান্দৰ আত্মজীৱনীৰ নাম কি

(a) Playing with Fire
(b) My Life in Hockey
(c) Goal
(d) Score

Answer: (c) Goal

Q5. Which state is the highest time winner of Santosh Trophy Football

কোনখন ৰাজ্য সন্তোষ ট্ৰফী ফুটবলৰ সৰ্বাধিক সময়ৰ বিজয়ী

(a) Manipur
(b) Goa
(c) Karnataka
(d) West Bengal

Answer: (d) West Bengal

Q6. Who was the captain of the first Indian Hockey Team that participate in the Olympics (1928)

অলিম্পিকত অংশগ্ৰহণ কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় হকী দলৰ অধিনায়ক কোন আছিল

(a) Kishan Lal
(b) Lal Bokhari
(c) Dhyan Chand
(d) Jaipal Singh

Answer: (d) Jaipal Singh

Q7. Which game will be dropped from 2020 Olympic Games as declared by IOC recently

শেহতীয়াকৈ আই অ চিয়ে ঘোষণা কৰা অনুসৰি 2020 অলিম্পিক গেমছৰ পৰা কোনখন খেল বাদ দিয়া হ’ব

(a) Kabadi
(b) Wrestling
(c) Discus Throw
(d) Archery

Answer: (b) Wrestling

Q8. Which cricketer scored a century in each of his first 3 Test matches

কোন জন ক্ৰিকেটাৰে তেওঁৰ প্ৰথম 3 খন টেষ্ট মেচৰ প্ৰতিটোতে শতক অৰ্জন কৰিছিল

(a) Sunil Gavaskar
(b) Sourav Ganguly
(c) Rahul Dravid
(d) Mohd. Azharuddin

Answer: (d) Mohd. Azharuddin

Q9. Who was the first flag bearer for Indian Team in Olympic Games

অলিম্পিক গেমছত ভাৰতীয় দলৰ প্ৰথম পতাকাবাহক কোন আছিল

(a) Lal Shah Bokhari
(b) Zafar Iqbal
(c) Purma Bannerjee
(d) Dhyan Chand

Answer: (c) Purma Bannerjee

Q10. Who is the winner of Silver Medal in Men’s High Jump in 2012 Paralympics

2012 পেৰালিম্পিকত পুৰুষৰ হাই জাম্পত ৰূপৰ পদকৰ বিজয়ী কোন

(a) Sachin Chaudhary
(b) Narender Ranbir
(c) Girisha Nagarajegowda
(d) Amit Kumar

Answer: (c) Girisha Nagarajegowda

Q11. What is the name of autobiography of Indian Hockey wizard Dhyan Chand

ভাৰতীয় হকী যাদুকৰ ধ্যান চান্দৰ আত্মজীৱনীৰ নাম কি

(a) Playing with Fire
(b) My Life in Hockey
(c) Goal
(d) Score

Answer: (c) Goal

Q12. Who holds the record of most goals by an individual in an Olympic Hockey final 

অলিম্পিক হকীৰ ফাইনেলত এজন ব্যক্তিৰ দ্বাৰা সৰ্বাধিক গ’লৰ অভিলেখ কোনে ৰাখে

(a) Balbir Singh
(b) Pargat Singh
(c) Dhyan Chand
(d) Zafar Iqbal

Answer: (a) Balbir Singh

Q13. Who is the first indian shuttler to win ‘All England Badminton Championships’

‘অল ইংলেণ্ড বেডমিণ্টন চেম্পিয়নশ্বিপ’ জয় কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় শ্বাটলাৰ কোন

(a) Saina Nehwal
(b) Jwala Gutta
(c) Pullela Gopichand
(d) Prakash Padukone

Answer: (d) Prakash Padukone

Q14. National Sports Day is celebrated on

ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া দিৱস কেতিয়া পালন কৰা হয়

(a) 29th August
(b) 5th May
(c) 12th November
(d) 30th November

Answer: (a) 29th August

Q15. Who is the first Indian archer to win a gold medal at the FITA Meteksan Archery World Cup in 2006.

২০০৬ চনত ফিটা মেটেক্সন আৰ্চাৰী বিশ্বকাপত সোণৰ পদক অৰ্জন কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় আৰ্চাৰ কোন

(a) Rahul Banerjee
(b) Tarundeep Rai
(c) Jayanta Talukdar
(d) Deepika Prajapati

Answer: (c) Jayanta Talukdar

Q16. First Indian athlete to win a medal in ‘World Championships in Athletics’ competition

‘এথলেটিকছত বিশ্ব চেম্পিয়নশ্বিপ’ প্ৰতিযোগিতাত পদক জয় কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় খেলুৱৈ

(a) Anju Bobby George
(b) PT Usha
(c) Milkha Singh
(d) KM Beenamol

Answer: (a) Anju Bobby George

Important web links

Download Sports Quiz pt. 4 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 3 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your Gk learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *