Indian Sports Quiz pt. 10

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 10

Q1. The Walker Cup is associated with

ৱাকাৰ কাপ কাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত

(a) Hockey
(b) Golf
(c) Tennis
(d) Table Tennis

Answer: (b) Golf

 

Q2. What is the number of players on each side in Rugby Football

ৰাগবী ফুটবলত প্ৰতিটো ফালে খেলুৱৈৰ সংখ্যা কিমান

(a) 11
(b) 12
(c) 15
(d) 16

Answer: (c) 15

 

Q3. Who has become the first Test Captain in cricket history to score three centuries in first three innings

কোনে ক্ৰিকেট ইতিহাসৰ প্ৰথম টেষ্ট অধিনায়ক যিপ্ৰথম তিনিটা ইনিংছত তিনিটা শতক অৰ্জন কৰিছে

(a) Kumar Sangakara
(b) Steve smith
(c) Virat Kohli
(d) M. S. Dhoni

Answer: (c) Virat Kohli

 

Q4. Cassius Clay is the born name of which famous boxer

কেছিয়াছ ক্লে হৈছে কোনজন বিখ্যাত বক্সাৰৰ জন্মনাম

(a) Joe Frazier
(b) Evander Holyfield
(c) Mike Tyson
(d) Muhammad Ali

Answer: (d) Muhammad Ali

 

Q5. The term CUE is related to

কিউইউ শব্দটো কাৰ লগত সম্পৰ্কিত

(a) Badminton
(b) Basket Ball
(c) Base Ball
(d) Billiards

Answer: (d) Billiards

 

Q6. Which is the oldest football tournament in India

কোনটো ভাৰতৰ আটাইতকৈ পুৰণি ফুটবল প্ৰতিযোগিতা

(a) Durand Cup
(b) IFA Shield
(c) Santosh Trophy
(d) Federation Cup

Answer: (a) Durand Cup

 

Q7. Which city has designated to host the 2020 Summer Olympic Games

কোন খন চহৰে 2020 গ্ৰীষ্মকালীন অলিম্পিক গেমছ আয়োজন কৰিবলৈ মনোনীত কৰিছে

(a) Seoul
(b) Tokyo
(c) Brisbane
(d) Barcelona

Answer: (b) Tokyo

 

Q8. The “Bird’s Nest” stadium is at

“বাৰ্ডচ নেষ্ট” ষ্টেডিয়ামত কত আছে

(a) Athens
(b) Beijing
(c) Seoul
(d) Sydney

Answer: (b) Beijing

 

Q9. Which one of the following is not related to Football

নিম্নলিখিত কোনটো ফুটবলৰ সৈতে সম্পৰ্কিত নহয়

(a) Santosh Trophy
(b) Duleep Trophy
(c) Durand Cup
(d) DCM Cup

Answer: (b) Duleep Trophy

 

Q10. The first Afro-Asian Games was held at

প্ৰথম আফ্ৰো-এছিয়ান গেমছ কত অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) New Delhi
(b) Mumbai
(c) Hyderabad
(d) Kolkata

Answer: (c) Hyderabad

 

Q11. The first Commonwealth Games in 1930 was held in which country

১৯৩০ চনত প্ৰথম কমনৱেলথ গেমছ কোন খন দেশত অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) Australia
(b) England
(c) New Zealand
(d) Canada

Answer: (d) Canada

 

Q12. Which of the following is the first Indian Cricket Club

নিম্নলিখিত কোনটো প্ৰথম ভাৰতীয় ক্ৰিকেট ক্লাব

(a) Calcutta Cricket Club
(b) Oriental Cricket Club
(c) Cricket Club of India
(d) Bombay Gymkhana

Answer: (a) Calcutta Cricket Club

 

Q13. Which of the following sport is not included in Rajiv Gandhi Khel Abhiyan (Khelo India)

নিম্নলিখিত কোনটো খেল ৰাজীৱ গান্ধী খেল অভিযানত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হোৱা নাই (খেলো ইণ্ডিয়া)

(a) Football
(b) Cricket
(c) Kabaddi
(d) Archery

Answer: (b) Cricket

 

Q14. “En Passant” is related to which game

“এন পাচেণ্ট” কোনটো খেলৰ সৈতে সম্পৰ্কিত

(a) Billiards
(b) Snooker
(c) Carrom
(d) Chess

Answer: (d) Chess

 

Q15. Who was the first recipient of Dronacharya Award in 1985

১৯৮৫ চনত দ্ৰোণাচাৰ্য বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম গৰাকী ব্যক্তি কোন আছিল

(a) O.M. Nambiar
(b) Om Prakash Bhardwaj
(c) Bhalchandra Bhaskar Bhagwat
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above

 

Important web links

Download Sports Quiz pt. 10 PDF Click here
For Indian Sports Quiz pt. 9 Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your GK learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistakes please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam GK Question Answer Click here
Assam History GK   Click here
Assam Geography GK   Click here
Indian History GK Click here
Indian Sport GK Click here
World GK Click here
Computer & IT GK Click here
Math GK Question Answers  Click here
Indian Science & Technology GK  Click here

Leave a Comment