Indian Sports Quiz pt. 1

Indian Sports Quiz

Indian Sports Quiz pt. 1

Q1. Who was India’s first football captain

 ভাৰতৰ প্ৰথম ফুটবল অধিনায়ক কোন আছিল

(a) P K Banerjee
(b) Shailen Manna
(c) SC Goswami
(d) Talimeren Ao

Answer: (d) Talimeren Ao

Q2. Who among the following is known as Flying Sikh of India

নিম্নলিখিত কোনক ফ্লাইং শিখ অফ ইণ্ডিয়া বুলি জনা যায়

(a) Kapil Dev
(b) PT Usha
(c) Milkha Singh
(d) Joginder Singh

Answer: (c) Milkha Singh

Q3. National game of India

ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰীয় খেল

(a) Hockey
(b) Cricket
(c) Kabaddi
(d) None of the above

Answer: (a) Hockey

Q4. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

৪০০ মিটাৰ দৌৰত এছিয়ান গেমছৰ স্বৰ্ণ জয় কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় মহিলা কোন?

(a) M.L.Valsamma
(b) Kamaljit Sandhu
(c) PT Usha
(d) K Malleswari

Answer: (b) Kamaljit Sandhu

Q5. Asian Games Last held in India

এছিয়ান গেমছ অন্তিমবাৰ ভাৰতত অনুষ্ঠিত হৈছিল

(a) 1982
(b) 1986
(c) 1972
(d) 1990

Answer: (a) 1982

Q6. Total number of gold medal won by Indian Hockey Team in Olympics

অলিম্পিকত ভাৰতীয় হকী দলে লাভ কৰা মুঠ সোণৰ পদকৰ সংখ্যা

(a) 8
(b) 12
(c) 6
(d) 9

Answer: (a) 8

Q7. Who was the highest run scorer from India in World Cup Cricket final match,1983

বিশ্বকাপ ক্ৰিকেট ফাইনেল মেচ, 1983 ত ভাৰতৰ পৰা সৰ্বাধিক ৰাণ সংগ্ৰহকাৰী কোন আছিল

(a) M Amarnath
(b) Kapil Dev
(c) Sunil Gavaskar
(d) K Srikkanth

Answer: (d) K Srikkanth

Q8. Last Olympic gold medal won Indian Hockey Team at

অন্তিম অলিম্পিক স্বৰ্ণ পদক ত ভাৰতীয় হকী দল জিকিছিল

(a) 1980 – Moscow Olympic
(b) 1964 – Japan Olympic
(c) 1972 – Munich
(d) 1992 – Barcelona, Spain

Answer: (a) 1980 Moscow Olympic

Q9. In which stadium Tendulkar completed his 100th Century

 কোন ষ্টেডিয়ামত তেণ্ডুলকাৰে তেওঁৰ 100 তম শতক সম্পূৰ্ণ কৰিছিল

(a) Eden Garden
(b) Shere Bangla Stadium
(c) Firoz Shah Kotla Ground
(d) None of the above

Answer: (b) Sher e Bangla Stadium

Q10. First Individual Olympic medal winner from independent India

স্বাধীন ভাৰতৰ পৰা প্ৰথম ব্যক্তিগত অলিম্পিক পদক বিজয়ী

(a) KD Jadav
(b) Harihar Banerjee
(c) Pradip Bode
(d) None of the above

Answer: (a) KD Jadav

Q11. The only driver in Indian Grand Prix 2011 is

ইণ্ডিয়ান গ্ৰেণ্ড প্ৰিক্স 2011-ৰ একমাত্ৰ চালক হৈছে

(a) Alice Powell
(b) Sarah Fisher
(c) Maria Teresa
(d) Divina Glacia

Answer: (a) Alice Powell

Q12. Which one is the oldest football club in India

কোনটো ভাৰতৰ আটাইতকৈ পুৰণি ফুটবল ক্লাব

(a) Mohun Bagan A.C
(b) East Bengal F C
(c) Mohammedan S C
(d) Mahindra United

Answer: (a) Mohun Bagan A.C

Q13. Total Olympic medal won by India in 2012

2012 চনত ভাৰতে লাভ কৰা মুঠ অলিম্পিক পদক

(a) 5
(b) 4
(c) 6
(d) 8

Answer: (c) 6

Q14. First non test playing nation that beat India in International Cricket

আন্তৰ্জাতিক ক্ৰিকেটত ভাৰতক পৰাস্ত কৰা প্ৰথম অ-পৰীক্ষামূলক খেলুৱৈ ৰাষ্ট্ৰ

(a) Sri Lanka
(b) New zealand
(c) Bangladesh
(d) Zimbabwe

Answer: (a) Sri Lanka

Q15. Which one is the oldest football competitions in India

কোনটো ভাৰতৰ আটাইতকৈ পুৰণি ফুটবল প্ৰতিযোগিতা

(a) Santosh Trophy
(b) Durand Cup
(c) BC Roy Trophy
(d) Federation Cup

Answer: (b) Durand Cup

Important web links

Download Sports Quiz pt. 1 PDF Click here
For Indian Sports Quiz  Click here

Top 15 Indian Sports General knowledge Quiz to improve your Gk learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Follow us on

Like us on Facebook Click here
Subscribe to our Youtube channel  Click here
Join our Facebook group Click here
Subscribe to our Telegram channel Click here
Join our WhatsApp group Click here

Disclaimer – All Indian Sports Quiz General knowledge questions collected from various sources, like websites, Wikipedia, eBooks, Books, etc. If you found any General knowledge questions mistake please contact us or comments down below on this post.

All Quiz Categories

Assam Gk Click here
Indian History Gk Click here
Indian Sport Gk Click here
World Gk Click here
Computer and IT GK Click here
Indian Science & Technology gk Click here

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *