General knowlegde Quiz Assam – 9 May

Q1. Which city is also known as “The Cultural Capital of Assam”

কোন খন চহৰক “অসমৰ সাংস্কৃতিক ৰাজধানী” বুলিও জনা যায়

(A) Jorhat
(B) Guwahati
(C) Sivsagar
(D) Nagaon

Answer: (A) Jorhat

Q2. Which one was the capital of the Kachari kingdom

কোনখন কচাৰী ৰাজ্যৰ ৰাজধানী আছিল

(A) Golaghat
(B) Rangpur
(C) Mushalpur
(D) Dimapur

Answer: (D) Dimapur

Q3. The first non-government college of Assam is

অসমৰ প্ৰথম খন বেচৰকাৰী মহাবিদ্যালয় হৈছে

(A) Biswanath College of Agriculture, Biswanath Chariali
(B) Bholanath College, Dhubri
(C) Bajali College, Barpeta
(D) J.B. College, Jorhat

Answer: (D) J.B. College, Jorhat

Q4. According to the 2017 elephant census, total number of elephants in Assam is

2017 চনৰ হাতীৰ লোকপিয়ল অনুসৰি, অসমত মুঠ হাতীৰ সংখ্যা হৈছে

(A) 4581
(B) 4823
(C) 5276
(D) 5719

Answer: (D) 5719

Q5. When Majuli is formally declared as a district in Assam

যেতিয়া মাজুলীক আনুষ্ঠানিকভাৱে অসমত জিলা হিচাপে ঘোষণা কৰা হয়

(A) September, 2016
(B) Novemebr, 2016
(C) January, 2017
(D) March, 2017

Answer: (A) September, 2016

Q6. Which forest is single-handedly planted by Jadav Payeng

যাদৱ পায়েঙে কোনখন অৰণ্য এককভাৱে ৰোপণ কৰে

(A) Barnadi forest
(B) Molai forest
(C) Barail forest
(D) Dihing forest

Answer: (B) Molai forest

Q7. In which year, Kaziranga was designated a “Reserve Forest” for the first time

কোন বছৰত, কাজিৰঙাক প্ৰথমবাৰৰ বাবে “সংৰক্ষিত বন” হিচাপে মনোনীত কৰা হৈছিল

(A) 1902
(B) 1906
(C) 1908
(D) 1912

Answer: (C) 1908

Q8. Which one district is not under the BTAD council

কোনখন জিলা বিটিএডি পৰিষদৰ অধীনত নাই

(A) Kokrajhar
(B) Baksa
(C) Goalpara
(D) Udalguri

Answer: (C) Goalpara

Q9. Which one district is declared as the first carbon free district in Assam (also in India)

কোনখন জিলাক অসমৰ প্ৰথম কাৰ্বন মুক্ত জিলা হিচাপে ঘোষণা কৰা হয় (ভাৰততো)

(A) Dhemaji
(B) Majuli
(C) NC Hills
(D) Karbi Anglong

Answer: (B) Majuli

Q10. In which year, Kaziranga was declared a World Heritage Site by UNESCO

 কোন বছৰত ইউনেস্কোৰ দ্বাৰা কাজিৰঙাক বিশ্ব ঐতিহ্যক্ষেত্ৰ হিচাপে ঘোষণা কৰা হয়

(A) 1982
(B) 1985
(C) 1987
(D) 1992

Answer: (B) 1985

Q11. In which year, Malladev (Nara Narayan) acquired the title Narayan

কোন বছৰত মল্লদেৱে (নাৰা নাৰায়ণ) নাৰায়ণ উপাধি লাভ কৰে

(A) 1508
(B) 1521
(C) 1540
(D) 1548

Answer: (C) 1540

Q12. The Bodoland Territorial Council was established in the year

কোন চনত বড়োলেণ্ড টেৰিটৰিয়েল কাউন্সিল প্ৰতিষ্ঠা কৰা হয়

(A) 1998
(B) 2001
(C) 2002
(D) 2003

Answer: (D) 2003

Q13. Nambor Wildlife Sanctuary is located in which district

নামবৰ বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্য কোন খন জিলাত অৱস্থিত

(A) Sivasagar
(B) Golaghat
(C) Dibrugarh
(D) Karbi Anglong

Answer: (D) Karbi Anglong

Q14. By population, Assam is the _______ largest state of India

জনসংখ্যা অনুসৰি, অসম হৈছে ভাৰতৰ __________সৰ্ববৃহৎ ৰাজ্য

(A) 12th
(B) 13th
(C) 15th
(D) 18th

Answer: (C) 15th

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

৯ মে ২০২১ দেওবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১৪ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

Leave a Comment