General knowlegde Quiz Assam – 11 May

Q01. In which month, Ambubachi Mela is celebrated in Kamakhya Temple

কোন মাহত কামাখ্যা মন্দিৰত অম্বুবাচী মেলা উদযাপন কৰা হয়

(A) Bohag
(B) Magh
(C) Ahaar
(D) Kati

Answer: (C) Ahaar

Q02. The first Assamese-language magazine Orunodoi was published from

প্ৰথম খন অসম ভাষাৰ আলোচনী অৰুনোদোই কৰ পৰা প্ৰকাশিত হৈছিল

(A) Kolkata
(B) Guwahati
(C) Sibsagar
(D) Dibrugarh

Answer: (C) Sibsagar

Q03. Which Ahom queen built the Sivadol in Sivasagar

কোন জন চৌধুৰী ৰাণীয়ে শিৱদোল নিৰ্মাণ কৰিছিল

(A) Mula Gabharu
(B) Ambika Kunwori
(C) Phuleswari
(D) Kuranganayani

Answer: (B) Ambika Kunwori

Q04. Which one is not an administrative district of Barak Valley in Assam

কোন খন অসমৰ বৰাক উপত্যকাৰ প্ৰশাসনিক জিলা নহয়

(A) Cachar
(B) Karimganj
(C) Dima Hasao
(D) Hailakandi

Answer: (C) Dima Hasao

Q05. The first Sugar Mill in Assam was established in

অসমৰ প্ৰথম চেনী কাৰখানা প্ৰতিষ্ঠিত কৰা হৈছিল

(A) Barua Bamungaon
(B) Bokajan
(C) Chargola
(D) Namrup

Answer: (A) Barua Bamungaon

Q06. Which one is the first film directed by Bhupen Hazarika

কোনখন ভূপেন হাজৰিকাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত প্ৰথম খন চলচ্চিত্ৰ

(A) Era Bator Sur
(B) Shakuntala Sur
(C) Chik Mik Bijuli
(D) Pratidhwani

Answer: (A) Era Bator Sur

Q07. Who was the founder-editor of the Assamese magazine ‘Prantik’

‘প্ৰান্তিক’  আলোচনীৰ প্ৰতিষ্ঠাপক সম্পাদক কোন আছিল 

(A) Pradeep Baruah
(B) Birendra Kumar Bhattacharya
(C) Homen Borgohain
(D) Bhabendra Nath Saikia

Answer: (D) Bhabendra Nath Saikia

Q08. Brahmaputra is the _________ th longest river in the world

ব্ৰহ্মপুত্ৰ হৈছে পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ দীঘল নদী __

(A) 5
(B) 9
(C) 13
(D) 15

Answer: (D) 15

Q09. Which one is the only left tributary of Barak river

কোনটো বৰাক নদীৰ একমাত্ৰ বাওঁ উপনদী

(A) Jiri River
(B) Madhura River
(C) Sonai River
(D) Jatinga River

Answer: (C) Sonai River

Q10. The “Me-Dam-Me-Phi” festival is celebrated by

“মি-ডাম-মে-ফি” উৎসৱটো কাৰ দ্বাৰা উদযাপন কৰা হয়

(A) Bodos
(B) Ahoms
(C) Rabhas
(D) Tiwa

Answer: (B) Ahoms

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

৯ মে ২০২১ দেওবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১৪ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

Leave a Comment