General knowlegde Quiz Assam – 10 May

Q01. Who was the first barrister of Assam?

অসমৰ প্ৰথম বেৰিষ্টাৰ কোন আছিল?

(a) Haliram Deka
(b) Pranab kumar Borooah
(c) Anundoram Borooah
(d) Parul Das

Answer: (c)Anundoram Borooah

Q02. The war of Saraighat was fought between Ahom and Mughal in the year?

চনত শৰাইঘাটৰ যুদ্ধ ৰ মাজত হোৱা হৈছিল নেকি?

(a) 1671
(b) 1644
(c) 1678
(d) 1643

Answer: (a)1671

Q03. Who is the first Assamese to received ‘Jnanpith Award’?

‘জ্ঞানপীঠ বঁটা’ লাভ কৰা প্ৰথম জন অসমী কোন?

(a) Indira Goswami
(b) Birendra  Kumar Bhattacharya
(c) Bhupen Hazarika
(d) Hemchandra Barua

Answer: (b)Birendra  Kumar Bhattacharya

Q04. Total number of Districts in Assam are __.

অসমৰ মুঠ জিলাসমূহৰ সংখ্যা হৈছে __

(a) 33
(b) 31
(c) 25
(d) 22

Answer: (a)33

Q05. Mahatma Gandhi first visited Assam in the year__.

মহাত্মা গান্ধীয়ে প্ৰথমে_______অসম ভ্ৰমণ কৰিছিল

(a) 1934
(b) 1911
(c) 1921
(d) None of these

Answer: (c)1921

Q06. Hiuen Tsang visited Assam during the reign of __.

হিউয়েন চাঙে ___ৰ ৰাজত্বকালত অসম ভ্ৰমণ কৰিছিল।

(a) Pushya Varman
(b) Mahendra Varman
(c) Bhaskar Varman
(d) Brahma Pala

Answer: (c)Bhaskar Varman

Q07. In which year, Sukapha established Ahom Kingdom in Charaideo?

কোন বছৰত চুকাফাই চৰাইদেউত দেউম ৰাজ্য স্থাপন কৰিছিল?

(a) 1253
(b) 1324
(c) 1243
(d) 1352

Answer: (a)1253

Q08. Which one is the largest district in Assam by area wise?

অঞ্চল অনুসৰি কোনখন অসমৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ জিলা?

(a) Barpeta
(b) Karbi Anglong
(c) Sivsagar
(d) Dibrugarh

Answer: (b)Karbi Anglong

Q9. The first book to win Sahitya Akademi Award is __.

সাহিত্য অকাডেমি বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম খন কিতাপ হৈছে ___।

(a) Iyaruingam
(b) Alakananda
(c) Bonphool
(d) Pita Putra

Answer: (c)Bonphool

Q10. Who had discovered Tea plants in Assam in the year 1823

১৮২৩ চনত কোনে অসমত চাহ গছ আৱিষ্কাৰ কৰিছিল

(A) Raymond W. Beaver
(B) Nathan Brown
(C) Oliver Thomas Cutter
(D) Robert Bruce

Answer: (D) Robert Bruce

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১০ মে ২০২১ সোমবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

1 thought on “General knowlegde Quiz Assam – 10 May”

Leave a Comment