Assam General knowledge Quiz pt 1

Assam General knowledge GjQuiz

Assam General knowledge Quiz pt 1

Q1. The first film directed by Jahnu Barua

জাহ্নু বৰুৱাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত প্ৰথম খন চলচ্চিত্ৰ

(A) Firingoti
(B) Papori
(C) Aparoopa
(D) Bonani

Answer: (C) Aparoopa

Q2. Which one was the second film directed by Jyotiprasad Agarwala

জ্যোতিপ্ৰসাদ আগৰৱালাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত দ্বিতীয় খন চলচ্চিত্ৰ আছিল

(A) Joymoti
(B) Indramalati
(C) Monumoti
(D) Siraj

Answer: (B) Indramalati

Q3. Which one is the first mobile theatre of Assam

কোনটো অসমৰ প্ৰথম ভ্ৰাম্যমাণ থিয়েটাৰ

(A) Natraj Theatre
(B) Hangul Theatre
(C) Kohinoor Theatre
(D) Abahan Theatre

Answer: (C) Kohinoor Theatre

Q4. Which Assamese film bagged the National Film Award for 2014

কোনখন অসমচলচ্চিত্ৰই 2014 চনৰ ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা লাভ কৰিছিল

(A) Basundhara
(B) Othello
(C) Bandhon
(D) Ajeyo

Answer: (D) Ajeyo

Q5. Which one was the first Assamese film to won President’s Silver Medal for Best Feature Film

কোনখন প্ৰথম অসমীয়া শ্ৰেষ্ঠ ফিচাৰ ফিল্মৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ৰূপৰ পদক লাভ কৰিছিল

(A) Puberun
(B) Shakuntala
(C) Maniram Devan
(D) Ronga Police

Answer: (D) Ronga Police

Q6. In terms of area, the smallest district of Assam is

 অঞ্চলৰ ক্ষেত্ৰত, অসমৰ আটাইতকৈ সৰু জিলা হৈছে

(A) Chirang
(B) South Salmara-Mankachar
(C) Kamrup Metro
(D) Udalguri

Answer: (B) South Salmara-Mankachar

Q7. Sobha Brahma was associated with

সোভা ব্ৰহ্মৰ লগত জড়িত আছিল

(A) Theatre
(B) Fine Arts
(C) Music
(D) Football

Answer: (B) Fine Arts

Q8. The book “Mariam Astin Athaba Hira Barua” is written by

“মাৰিয়ম আস্তিন অথাবা হীৰা বৰুৱা” নামৰ কিতাপখন ৰচনা কৰা হৈছে

(A) Hiren Gohain
(B) Rita Chowdhury
(C) Arupa Kalita Patinga
(D) Rabindra Sarkar

Answer: (C) Arupa Kalita Patinga

Q9. Baksa district was created from the parts of which of the following districts

নিম্নলিখিত কোনখন জিলাৰ অংশৰ পৰা বাক্সা জিলা সৃষ্টি কৰা হৈছিল

(A) Barpeta, Nalbari and Kamrup
(B) Goalpara and Kokrajhar
(C) Bongaigaon and Kokrajhar
(D) Darrang, Barpeta and Nalbari

Answer: (A) Barpeta, Nalbari and Kamrup

Q10. The Asom Divas is celebrated on

কেতিয়া অসম দিৱস পালন কৰা হয়

(A) 5th March
(B) 12th August
(C) 23rd October
(D) 2nd December

Answer: (D) 2nd December

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১৮ মে ২০২১ মঙ্গলবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

You May Also Like

3 Comments

  1. ছাৰ গোটেই পৃথিবীৰ প্ৰশ্ন দিব লাগে।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *