General knowlegde Quiz Assam – 17 May

Q1. Who directed the Assamese Film “Shakuntala”

কোনে “শকুন্তলা” নামৰ চলচ্চিত্ৰখন পৰিচালনা কৰিছিল

(A) Bhabendra Nath Saikia
(B) Dr Bhupen Hazarika
(C) Bidyut chakraborty
(D) Jyotiprasad Agarwala

Answer: (B) Dr Bhupen Hazarika

Q2. In addition to Assamese, which other language from the State is included in the Eight Schedule of the Indian Constitution

ভাৰতীয় সংবিধানৰ আঠটা অনুসূচীত ৰাজ্যৰ আন কোনটো ভাষা অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, তাৰ উপৰিও অসমবাসী

(A) Mishing
(B) Rabha
(C) Tiwa
(D) Bodo

Answer: (D) Bodo

Q3. When Bhupen Hazarika had been awarded with Dadasaheb Phalke Award

কেতিয়া ভূপেন হাজৰিকাক দাদাচাহেব ফালক বঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰিছিল

(A) 1990
(B) 1992
(C) 1993
(D) 1997

Answer: (B) 1992

Q4. The Phulaguri uprising took place

কেতিয়া ফুলাগুৰি বিদ্ৰোহ সংঘটিত হৈছিল

(A) 1848
(B) 1852
(C) 1861
(D) 1869

Answer: (C) 1861

Q5. “Me-Dum-Me-Phi” festival is celebrated annually on

 “মি-ডাম-মে-ফি” উৎসৱ বছৰি উদযাপন কৰা হয়

(A) 31st January
(B) 31st July
(C) 31st August
(D) 31st December

Answer: (A) 31st January

Q6. Assam Police Day observed on

কেতিয়া অসম আৰক্ষী দিৱস পালন কৰা হয়

(A) 13th January
(B) 4th April
(C) 8th September
(D) 1st October

Answer: (D) 1st October

Q7. Which of the following places is the site of rain forest in Assam and in which District

নিম্নলিখিত কোনটো ঠাই হৈছে অসমত বৰষুণ অৰণ্যৰ স্থান আৰু কোনখন জিলাত

(A) Sonai Rupai (Sonitpur)
(B) Joypur (Dibrugarh)
(C) Sessa (Dibrugarh)
(D) Manas (Kokrajhar)

Answer: (B) Joypur (Dibrugarh)

Q8. In which year was the Bodo Sahitya Shabha founded

কোন বছৰত বড়ো সাহিত্য শাভা প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল

(A) 1952
(B) 1956
(C) 1959
(D) 1978

Answer: (A) 1952

Q9. Who among the following from Assam joined the famous Dandi March

অসমৰ পৰা নিম্নলিখিত কোনে বিখ্যাত দাণ্ডি মাৰ্চত যোগদান কৰিছিল

(A) Nabin Chandra Bordoloi
(B) Tarunram Phukan
(C) Kuladhar Saikia
(D) Liladhar Baruah

Answer: (D) Liladhar Baruah

Q10. Which of the following districts of Assam has been declared as first tobacco free district

অসমৰ নিম্নলিখিত কোনখন জিলাক প্ৰথম ধপাত মুক্ত জিলা হিচাপে ঘোষণা কৰা হৈছে

(A) Karimganj
(B) Kamrup Metro
(C) Jorhat
(D) Golaghat

Answer: (C) Jorhat

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১৭ মে ২০২১ সোমবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

Leave a Comment