General knowlegde Quiz Assam – 16 May

Q1. The highest concentration of forest in the State of Assam occurs in

অসম ৰাজ্যত বনাঞ্চলৰ সৰ্বাধিক ঘনত্ব ক’ত হয়

(A) Karbi Anglong district
(B) Dima Hasao district
(C) Goalpara district
(D) Dhubri district

Answer: (A) Karbi Anglong district

Q2. The first phase of Moamoria Rebellion was started in

মোৱামৰিয়া বিদ্ৰোহৰ প্ৰথম পৰ্যায় আৰম্ভ কৰা হৈছিল

(A) 1749
(B) 1759
(C) 1769
(D) 1779

Answer: (C) 1769

Q3. The first Peasant Uprising against the British was known as

ব্ৰিটিছৰ বিৰুদ্ধে প্ৰথম কৃষক বিদ্ৰোহক কি নামেৰে জনা গৈছিল

(A) Phulaguri Dhawa
(B) Patharughat Raijmel
(C) Battle of Itakhuli
(D) None of the above

Answer: (A) Phulaguri Dhawa

Q4. The area of Kaziranga National Park is approximately

কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যানৰ এলেকা প্ৰায়

(A) 430 sq. km
(B) 500 sq. km
(C) 390 sq. km
(D) 720 sq. km

Answer: (A) 430 sq. km

Q5. Who was the first martyr of 1942 Revolution in Assam

অসমত ১৯৪২ চনৰ বিপ্লৱৰ প্ৰথম শ্বহীদ কোন আছিল

(A) Kanaklata Barua
(B) Kamala Miri
(C) Kushal Konwar
(D) Maniram Dewan

Answer: (A) Kanaklata Barua

Q6. About 91% of world population of a particular animal species found in Kaziranga National Park is which one of the following

কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যানত পোৱা এক নিৰ্দিষ্ট প্ৰাণীৰ প্ৰজাতিৰ বিশ্বজনসংখ্যাৰ প্ৰায় 91% হৈছে নিম্নলিখিত কোনটো

(A) Asian hog deer
(B) Pygmy hog
(C) Asiatic wild buffalo
(D) Sangai deer

Answer: (B) Pygmy hog

Q7. In which of the following National Parks/Wildlife Sanctuaries, the density of rhino population is the highest

নিম্নলিখিত কোনখন ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান/বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্যত, গঁড়ৰ জনসংখ্যাৰ ঘনত্ব সৰ্বাধিক

(A) Manas
(B) Kaziranga
(C) Pobitora
(D) Nameri

Answer: (C) Pobitora

Q8. Which Wildlife Sanctuary of Assam boasts of the golden langur

অসমৰ কোনবন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্যত সোণালী লাঙ্গুৰ ৰ গৌৰৱ আছে

(A) Pani Dihing
(B) Pobitora
(C) Laokhowa
(D) Chakrashila

Answer: (D) Chakrashila

Q9. The Treaty of Yandaboo signed between East India Company and which one of the following

ইষ্ট ইণ্ডিয়া কোম্পানীৰ মাজত ইয়াণ্ডাবুৰ চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছিল আৰু নিম্নলিখিত কোনটো

(A) Ahom King
(B) King of Burma
(C) Kachari King
(D) Chutiya King

Answer: (B) King of Burma

Q10. In which year Gopinath Bordoloi was arrested for taking part in the freedom movement

কোন বছৰত গোপীনাথ বৰদলৈক স্বাধীনতা আন্দোলনত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হৈছিল

(A) 1915
(B) 1918
(C) 1920
(D) 1922

Answer: (D) 1922

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১৬ মে ২০২১ দেওবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

4 thoughts on “General knowlegde Quiz Assam – 16 May”

  1. Please given bangla question. I am in cachar district so my mother language is bangoli. Bangla very easy for our district

    Reply

Leave a Comment