General knowlegde Quiz Assam – 15 May

Q1. Who had written the poetry anthology ‘Alakananda’

কোনে কবিতা সংকলন ‘অলকাানন্দ’ লিখিছিল

(A) Nalini Bala Devi
(B) Raghunath Choudhary
(C) Nilamani Phookan
(D) Hem Barua

Answer: (A) Nalini Bala Devi

Q2. Which singer is also popularly known as the “King of Bihu”

কোন জন গায়কক “বিহুৰ ৰজা” বুলিও জনা যায়

(A) Bhupen Hazarika
(B) Khagen Mahanta
(C) Zubeen Garg
(D) Jayanta Hazarika

Answer: (B) Khagen Mahanta

Q3. Which one is the first film where Bhupen Hazarika sings as playback singer

কোনখন প্ৰথম ছবি য’ত ভূপেন হাজৰিকাই নেঘটগায়ক হিচাপে গান গায়

(A) Jyotimoti
(B) Siraj
(C) Indramalati
(D) Pioli Phukan

Answer: (C) Indramalati

Q4. Which Assamese poet is also known as “Prem aru Rodalir Kobi”

কোনজন কবিক “প্ৰেম আৰু ৰোডালিৰ কবি” বুলিও জনা যায়

(A) Dimbeswar Neog
(B) Amulya Barua
(C) Nabakanta Barua
(D) Hiren Bhattacharyya

Answer: (D) Hiren Bhattacharyya

Q5. Swahid Divas is celebrated on

স্বাহিদ দিৱস উদযাপন কৰা হয়

(A) 2nd September
(B) 30th October
(C) 14th November
(D) 10th December

Answer: (D) 10th December

Q6. In which district, Sainik School is located

কোন খন জিলাত, সৈনিক বিদ্যালয় অৱস্থিত

(A) Golaghat
(B) Goalpara
(C) Dhuburi
(D) Dibrugarh

Answer: (B) Goalpara

Q7. Who is also known as the father of the Bhryamyman or Mobile Theatre of Assam

অসমৰ ভ্ৰিয়ামীমান বা ভ্ৰাম্যমাণ থিয়েটাৰৰ পিতৃ বুলিও জনা যায়

(A) Jyoti Prasad Agarwala
(B) Achyut Lahkar
(C) Ratan Lahkar
(D) Bishnu Prasad Rabha

Answer: (B) Achyut Lahkar

Q8. In which year Mamoni Raisom Goswami win the Jnanpith Award

 কোন বছৰত মামোনি ৰাইচোম গোস্বামীয়ে জ্ঞানপীঠ বঁটা লাভ কৰে

(A) 1998
(B) 2000
(C) 2001
(D) 2002

Answer: (B) 2000

Q9. Who is the first recipient of the Asom Ratna award

অসম ৰত্ন বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম জন কোন

(A) Bhupen Hazarika
(B) Mamoni Raisom Goswami
(C) Jitendra Nath Goswami
(D) Hiren Bhattacharyya

Answer: (A) Bhupen Hazarika

Q10. Assam’s only fishery college “College of Fisheries Science” is located in

অসমৰ একমাত্ৰ মীন মহাবিদ্যালয় “মীন বিজ্ঞান মহাবিদ্যালয়” ক’ত অৱস্থিত

(A) Morigaon
(B) Raha
(C) Nagaon
(D) Jorhat

Answer: (B) Raha

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১৫ মে ২০২১ শনিবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *