General knowlegde Quiz Assam – 14 May

Q1. Who is also known as ‘Geetikavi’ of Assam?

কাক অসমৰ ‘গীতিকাবি’ বুলিও জনা যায়?

(a) Parvati Prasad Baruva
(b) Pratima Barua Pandey
(c) Bhupen Hazarika
(d)  Phani Sarma

Answer: (a) Parvati Prasad Baruva

Q2. In which of the districts, the ‘Jonbeel Mela’ held every year?

প্ৰতি বছৰে কোনখন জিলাত অনুষ্ঠিত হয় ‘জোনবিল মেলা’?

(a) Kamrup
(b) Nagaon
(c) Morigaon
(d) None of these

Answer: (c) Morigaon

Q3. During which dynasty region, the Madan Kamdev temples in Kamrup was built?

কোন ৰাজবংশী অঞ্চলত কামৰূপৰ মদন কামদেৱ মন্দিৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল?

(a) Varman dynasty
(b) Pala dynasty
(c) Naraka dynasty
(d) Koch dynasty

Answer: (b) Pala dynasty

Q4. Which one is the first film directed by Bhupen Hazarika?

ভূপেন হাজৰিকাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত প্ৰথম খন চলচ্চিত্ৰ কোনখন?

(a) Era Bator Sur
(b) Shakuntala Sur
(c) Chik Mik Bijuli
(d) Pratidhwani

Answer: (a) Era Bator Sur

Q5. Jatinga village is located in which district?

জাতিঙ্গা গাওঁ কোন খন জিলাত অৱস্থিত?

(a) Dima Hasao
(b) Cachar
(c) Karimganj
(d) Karbi Anglong

Answer: (a) Dima Hasao

Q6. In which month, Ambubachi Mela is celebrated in Kamakhya Temple?

কোন মাহত, কামাখ্যা মন্দিৰত অম্বুবাচী মেলা উদযাপন কৰা হয়?

(a) Bohag
(b) Magh
(c) Ahaar
(d) Kati

Answer: (c) Ahaar

Q7. Who is also known as ‘Kala Guru’ of Assam?

কাক অসমৰ ‘কলা গুৰু’ বুলিও জনা যায়?

(a) P. Rama Kurup
(b) Bishnu Prasad Rabha
(c) Bhupen Hazarika
(d) None of these

Answer: (b) Bishnu Prasad Rabha

Q8. From which year, the Assam Divas or the Sukaphaa Divas is celebrated on 2nd December?

কোন বছৰৰ পৰা, 2 ডিচেম্বৰত অসম দিৱস বা চুকাফা দিৱস পালন কৰা হয়?

(a) 1991
(b) 1998
(c) 1996
(d) None of these

Answer: (c) 1996

Q9. Who is the writer of the novel ‘Halodhiya Soraye Baudhan Khai’?

‘হালোধিয়া চোৰায়ে ব’ধন খাই’ উপন্যাসখনৰ লেখক কোন?

(a) Homen Borgohain
(b) Nirupama Borgohain
(c) Mahim Bora
(d) Rebati Mohan Dutta Choudhury

Answer: (a) Homen Borgohain

Q10. In which year, Bhupen Hazarika was elected the President of the Asam Sahitya Sabha?

কোন বছৰত ভূপেন হাজৰিকাক সাহিত্য সভাৰ সভাপতি নিৰ্বাচিত হৈছিল?

(a) 1992
(b) 1993
(c) 1990
(d) 1973

Answer: (b) 1993

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১৪ মে ২০২১ শুক্ৰবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

Leave a Comment