General knowlegde Quiz Assam – 13 May

Q1. The Namdang Stone Bridge was constructed during the reign of Ahom king?

নামদাং শিলৰ দলং খন কোন ৰজাৰ শাসনকালত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল?

(a) Lakshmi Singha
(b) Siva Singha
(c) Gadadhar Singha
(d) Rudra Singha

Answer: (d) Rudra Singha

Q2. The Itakhulir Rann was fought against Mughal during the reign of ___.

ইটাখুলিৰ ৰণৰ শাসনকালত মোগলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া হৈছিল______

(a) Siba Singha
(b) Rudra Singha
(c) Gadadhar Singha
(d) Pramatta Singha

Answer: (c) Gadadhar Singha

Q3. The Moamoria Rebellion started during the region of ___

মোৱামৰিয়া বিদ্ৰোহ __ অঞ্চলত আৰম্ভ হৈছিল

(a) Kamaleswar Singha
(b) Siva Singha
(c) Lakshmi Singha
(d) Prataap Singha

Answer: (c) Lakshmi Singha

Q4. Under whose guidance the Vrindavani vastra was woven by Assamese weavers?

কাৰ নিৰ্দেশনাত বৃন্দাবনী বস্ত্ৰ টো অসমীয় শিপিনীসকলে বোৱাইছিল?

(a) Sankardeva
(b) Madhvadeva
(c)  Chilarai
(d) Rudra Singha

Answer: (a) Sankardeva

Q5. Which one is first Assamese color film?

কোনখন প্ৰথম অসমী ৰঙৰ চলচ্চিত্ৰ?

(a) Bhaity
(b) Khoj
(c) Aranya
(d) Uttaran

Answer: (a) Bhaity

Q6. Who is the first Assamese recipient of the ‘Sahitya Akademi Award’?

‘সাহিত্য অকাডেমি বঁটা’ লাভ কৰা প্ৰথম গৰাকী অসমী প্ৰাপক কোন?

(a) Birendra Kumar Bhattacharya
(b) Birinchi Kumar Barua
(c) Jatindranath Dowara
(d) Nalinibala Devi

Answer: (c) Jatindranath Dowara

Q7. Which one is the epicenter of the Assam silk industry?

অসম ৰেচম উদ্যোগৰ কেন্দ্ৰবিন্দু কোনটো?

(a) Majuli
(b) Mangaldoi
(c) Sualkuchi
(d) Tangla

Answer: (c) Sualkuchi

Q8. Which Ahom king had the shortest reign of 21 days only?

কোন জন আহোম ৰজাৰ ৰাজত্ব কাল আছিল কেৱল ২১ দিনৰ আটাইতকৈ কম?

(a) Gobar Roja
(b) Samaguria Rojaa
(c) Parvatia Rojaa
(d) Jogeswar Singha

Answer: (b) Samaguria Rojaa

Q9. The Soti Joymoti Divas is observe on ___.

সতী জয়মতি দিৱস _

(a) 14th February
(b) 27th March
(c) 3rd April
(d) 28th April

Answer: (b) 27th March

Q10. From which constituency, Bishnu Prasad Rabha was elected as M.L.A in 1969?

কোন সমষ্টিৰ পৰা, বিষ্ণু প্ৰসাদ ৰাভা 1969 চনত এম.এল.এ. হিচাপে নিৰ্বাচিত হৈছিল?

(a) Guwahati
(b) Jorhat
(c) Tezpur
(d) None of these

Answer: (c) Tezpur

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১৩ মে ২০২১ বৃহস্পতিবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

You May Also Like

2 Comments

  1. Sar ji agar up del.ed. ki pet exam ka syllabus follow korke questions collection kore to home vhot opkr hogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *