General knowlegde Quiz Assam – 12 May

Q1. The Gohain Kamal Ali road was constructed during the reign of __.

গোহাঁই কমল আলী পথটো ___ৰ ৰাজত্বকালত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল।

(a) Nara Narayan
(b) Parikshit Narayan
(c) Viswa Singha
(d) Raghu Dev

Answer: (a)Nara Narayan

Q2. Who was the first martyr of 1942 Revolution in Assam?

অসমত ১৯৪২ চনৰ বিপ্লৱৰ প্ৰথম শ্বহীদ কোন আছিল?

(a) Kanaklata Barua
(b) Kamala Miria
(c) Kushal Konwar
(d) Maniram Dewan

Answer:  (a) Kanaklata Barua

Q3. The first rebellion against the British rule in Assam in 1828 was led by __.

১৮২৮ চনত অসমত ব্ৰিটিছ শাসনৰ বিৰুদ্ধে প্ৰথম বিদ্ৰোহৰ নেতৃত্ব দিছিল ___।

(a) Aniram Dewan
(b) Piyali Baruah
(c) Gomdhar Knowar
(d) None of these

Answer: (c) Gomdhar Knowar

Q4. Who was the author of the book ‘India against Itself’?

‘ইণ্ডিয়া এগেইনষ্ট ইটচেল্ফ’ নামৰ কিতাপখনৰ লেখক কোন আছিল?

(a) Dr. Hiren Gohain
(b) Dr. Mamani Roysom Goswami
(c) Homen Borgohain
(d) Dr. Sanjib Barua

Answer: (d) Dr. Sanjib Barua

Q5. The Jaysagar Tank was excavated under the reign of which of the following Kings?

নিম্নলিখিত কোন জন ৰজাৰ শাসনকালত জয়সাগৰ টেংক খনন কৰা হৈছিল?

(a) Rudra Singha
(b) Gadadhar Singha
(c) Siva Singha
(d) Rajeswar Singha

Answer: (a) Rudra Singha

Q6. In Assam, a source of hot water spring is situated in __.

অসমত, গৰম পানীৰ স্প্ৰিংৰ এটা উৎস ___ত অৱস্থিত।

(a) Nambor Reserve Forest
(b) Parashuram Kunda
(c) Orang Wildlife Sanctuary
(d) Manas Nationa Park

Answer: (a) Nambor Reserve Forest

Q7. The Patkai Bum range makes the boundary between __.

পাটকাই বুম পৰিসৰে __ৰ মাজত সীমা প্ৰস্তুত কৰে।

(a) India and Bhutan
(b) India and China
(c) India and Bangladesh
(d) India and Burma

Answer: (d) India and Burma

Q8. Which one was the first capital of Ahom Kingdom in Assam?

কোনখন অসমৰ বড়ো ৰাজ্যৰ প্ৰথম ৰাজধানী আছিল?

(a) Garhgaon
(b) Charaideo
(c) Jorhat
(d) Sivsagar

Answer: (b) Charaideo

Q9. In which of the following National Parks/Wildlife Sanctuaries, the density of rhino population is the highest?

নিম্নলিখিত কোনখন ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান/বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্যত, গঁড়ৰ জনসংখ্যাৰ ঘনত্ব সৰ্বাধিক?

(a) Manas
(b) Kaziranga
(c) Pobitora
(d) Nameri

Answer: (c) Pobitora

Q10. Pani Dihing Bird Sanctuary is located in which one of the following districts?

পানী দিহিং পক্ষী অভয়াৰণ্য নিম্নলিখিত কোনখন জিলাত অৱস্থিত?

(a) Jorhat
(b) Sivasagar
(c) Golaghat
(d) Dhemaji

Answer: (b) Sivasagar

প্ৰশ্ন উত্তৰ সমুহৰ PDF ডাউনলোড কৰিবলৈ ক্লিক কৰক

Download PDF

১২ মে ২০২১ বুধবাৰ, ওপৰত উল্লেখিত ১০ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আৰু উত্তৰে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণৰ চৰকাৰী আৰু বেচৰকাৰী চাকৰিৰ পৰীক্ষাত সহায় কৰিব, যেনে – ভাৰতীয় নৌসেনা, আৰ্মী, SSC, APSC, অসম পুলিচৰ আৰু লগতে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ ভঁৰাল চহকী কৰি তুলিব। আপোনাৰ বন্ধু বান্ধৱী সকললৈ আজিৰ সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন সমূহ শ্বেয়াৰ কৰি দিব।

ফেচবুক পেইজ লাইক কৰক ক্লিক কৰক
ফেচবুক গ্ৰুপত জৈন কৰক ক্লিক কৰক
টেলিগ্ৰাম চেনেলত জৈন কৰক ক্লিক কৰক

Disclaimer: সকলো প্ৰশ্ন আৰু প্ৰদান কৰা উত্তৰবোৰ বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে, যেনে – সাধাৰণ জ্ঞানৰ কিতাপ, ৱেবচাইট। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আপোনাক লেখকক অৱগত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল।

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *